Tato snadná tikka masala z pomalého hrnce podávaná s dušenou rýží vám zpříjemní náročné dny.
Ingredience
- 1 kg kuřecích stehenních řízků, nakrájených na centimetrové kousky.
- 1/2 hrnky plnotučného jogurtu (ne řeckého)
- 1 a 1/2 čajové lžičky soli
- 1 velká žlutá cibule, nakrájená na kostičky
- 3 stroužky česneku, mleté
- 1 lžíce oloupaného a nakrájeného čerstvého zázvoru
- 2 lžičky mletého koriandru
- 2 lžičky garam masaly
- 1 lžička mletého římského kmínu
- 1 lžička mleté kurkumy
- 2 lžíce rajčatového protlaku
- 1 plechovka drcených rajčat
- 3/4 hrnku husté smetany nebo kokosového mléka
- Nasekaný čerstvý koriandr
- Vařená rýže nebo chléb naan, na podávání
Postup
- Kuřecí maso, jogurt a 1 lžičku soli vložte do pomalého hrnce a promíchejte.
- Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olej, dokud se nezačne třpytit. Přidejte cibuli a za občasného míchání vařte, dokud nezměkne, asi 8 minut.
- Přidejte česnek, zázvor, koriandr, garam masalu, římský kmín a kurkumu a vařte, dokud se nerozvoní, asi 1 minutu. Přidejte rajčatový protlak a vařte, dokud neztmavne barva, asi 1 minutu.
- Přidejte drcená rajčata a zbývající 1/2 lžičky soli, přiveďte k varu a seškrábejte připečené kousky ze dna pánve. Přendejte je do pomalého hrnce a promíchejte s kuřecím masem.
- Přikryjte a vařte na vysokém stupni po dobu 4 hodin nebo na nízkém stupni po dobu 8 hodin.
- Vmíchejte smetanu nebo kokosové mléko. Pokud dáváte přednost hustší omáčce, nechte pomalý hrnec nezakrytý a vařte 30 minut na nastavení high.
- Ochutnejte a podle potřeby osolte. Podávejte ozdobené koriandrem s rýží nebo naanem.