kureci-tikka-masala-2

Tato snadná tikka masala z pomalého hrnce podávaná s dušenou rýží vám zpříjemní náročné dny.

Ingredience

  • 1 kg kuřecích stehenních řízků, nakrájených na centimetrové kousky.
  • 1/2 hrnky plnotučného jogurtu (ne řeckého)
  • 1 a 1/2 čajové lžičky soli
  • 1 velká žlutá cibule, nakrájená na kostičky
  • 3 stroužky česneku, mleté
  • 1 lžíce oloupaného a nakrájeného čerstvého zázvoru
  • 2 lžičky mletého koriandru
  • 2 lžičky garam masaly
  • 1 lžička mletého římského kmínu
  • 1 lžička mleté kurkumy
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 1 plechovka drcených rajčat
  • 3/4 hrnku husté smetany nebo kokosového mléka
  • Nasekaný čerstvý koriandr
  • Vařená rýže nebo chléb naan, na podávání

Postup

  1. Kuřecí maso, jogurt a 1 lžičku soli vložte do pomalého hrnce a promíchejte.
  2. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte olej, dokud se nezačne třpytit. Přidejte cibuli a za občasného míchání vařte, dokud nezměkne, asi 8 minut.
  3. Přidejte česnek, zázvor, koriandr, garam masalu, římský kmín a kurkumu a vařte, dokud se nerozvoní, asi 1 minutu. Přidejte rajčatový protlak a vařte, dokud neztmavne barva, asi 1 minutu.
  4. Přidejte drcená rajčata a zbývající 1/2 lžičky soli, přiveďte k varu a seškrábejte připečené kousky ze dna pánve. Přendejte je do pomalého hrnce a promíchejte s kuřecím masem.
  5. Přikryjte a vařte na vysokém stupni po dobu 4 hodin nebo na nízkém stupni po dobu 8 hodin.
  6. Vmíchejte smetanu nebo kokosové mléko. Pokud dáváte přednost hustší omáčce, nechte pomalý hrnec nezakrytý a vařte 30 minut na nastavení high.
  7. Ochutnejte a podle potřeby osolte. Podávejte ozdobené koriandrem s rýží nebo naanem.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang