Kuřecí salátové wrapy jsou super snadné a je z nich překvapivě rychlé a zdravé jídlo na všední večer.
Ingredience
- 3 až 5 lžic omáčky hoisin
- 2 lžíce sójové omáčky (nebo 1 lžíce tamari či kokosového aminosu)
- 2 lžíce rýžového octa
- 1 lžička opečeného sezamového oleje
- 1 lžička kukuřičného škrobu (nepovinné)
- 450 g mletého kuřecího nebo krůtího masa
- 2 lžičky rostlinného oleje
- 225 g žampionů, jemně nasekaných
- Nepovinná zelenina: nadrobno nakrájená cibule, nadrobno nakrájená paprika, nadrobno nakrájená nebo nastrouhaná mrkev
- 1 plechovka (225 g) vodních kaštanů, okapaná a nadrobno nakrájená
- 3 stroužky česneku, mleté
- 1 lžíce oloupaného a mletého čerstvého zázvoru
- 1/2 šálku na tenké plátky nakrájené šalvěje (z asi 6 šalvějí)
- 2 malé hlávky hlávkového nebo máslového salátu
Postup
- Připravte omáčku. Do malé misky dejte 3 lžíce omáčky hoisin, sójovou omáčku, rýžový ocet a sezamový olej a prošlehejte je. Pokud chcete mít omáčku hustší a lesklejší, zašlehejte kukuřičný škrob; umístěte ji poblíž sporáku.
- Uvařte mleté kuře. Na velké pánvi na středním ohni rozehřejte 1 lžičku oleje, dokud se nezačne třpytit. Přidejte mleté kuřecí maso a vařte ho na malé kousky, dokud není propečené a nezrůžoví, 7 až 8 minut. Uvařené kuře přendejte do čisté mísy a dejte stranou.
- Uvařte zeleninu a aromatické koření. Do stejné pánve přidejte zbývající 1 lžičku oleje. Přidejte houby a veškerou volitelnou zeleninu a za občasného míchání vařte, dokud nezměknou, 4 až 5 minut. Vmíchejte vodní kaštany, česnek a zázvor a vařte, dokud se nerozvoní, asi 30 sekund.
- Smíchejte zeleninu a kuřecí maso. Vraťte kuře na pánev a přidejte 1/2 šalvěje.
- Vmíchejte omáčku. Přidejte omáčku a za občasného míchání vařte, dokud nezačne bublat a omáčka se nezačne prohřívat, asi 30 až 60 sekund. Ochutnejte a v případě potřeby přidejte více omáčky hoisin.
- Podávejte se salátem. Odlomte všechny listy salátu a naskládejte je na talíř uprostřed stolu spolu s malými mističkami s pálivou omáčkou, vločkami červené papriky a zbývajícími šalotkami.
- Horkou kuřecí směs přendejte na servírovací mísu nebo podávejte přímo z pánve. Každému dejte lžíci a nechte ho, ať se do ní zakousne – doprostřed listu salátu dejte velkorysou lžíci kuřecí směsi, posypte ji šalotkou a pálivou omáčkou nebo vločkami červené papriky a hned jezte.