Připravte si netradiční salát s kuřecím masem, celerem, kari kořením a dalšími surovinami podle tohoto receptu.
Ingredience
- 3 celá (6 rozdělených) kuřecí prsa s kůží a kostí
- Olivový olej
- Sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 13 lžic kvalitní majonézy (Hellman’s)
- 80 ml suchého bílého vína
- 3 lžíce čatní
- 3 lžíce kari
- 100 g středně nakrájeného řapíkatého celeru (2 velké stonky)
- 2 jarní cibulky nakrájené nadrobno
- 150 g rozinek
- 1 šálek celých pražených solených kešu oříšků
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Kuřecí prsa položte na plech a kůži potřete olivovým olejem. Hojně je posypte solí a pepřem. Pečte 35 až 40 minut, dokud není kuře upečené.
- Odložte stranou, dokud nevychladne natolik, aby se s ním dalo manipulovat. Maso vyjměte z kostí, kůži vyhoďte a kuře nakrájejte na velké kousky.
- Na zálivku smíchejte majonézu, víno, čatní, kari a 1 a 1/2 lžičky soli v míse kuchyňského robotu opatřeného ocelovým nožem. Zpracujte do hladka.
- Kuře smíchejte s takovým množstvím dresinku, aby se dobře navlhčilo. Přidejte celer, jarní cibulku a rozinky a dobře promíchejte.
- Uložte na několik hodin do chladničky, aby se chutě propojily. Přidejte kešu oříšky a podávejte při pokojové teplotě.