Arroz caldo je uklidňující a chutná filipínská polévka z rýže a kuřecího masa, která se podává hlavně jako svačina, ale můžete si ji vychutnat kdykoli během dne.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 40 minut
- Vaření: 5
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibule nakrájená na kostičky
- 2 stroužky česneku, rozdrcené
- 1 kus čerstvého zázvoru, oloupaný a nakrájený na tenké plátky
- 2 a ¼ kg kuřecích křídel, rozdělených a zbavených špiček
- 1 lžíce rybí omáčky (volitelně)
- 5 a ¼ šálku kuřecího vývaru
- 1 šálek lepkavé sladké rýže
- sůl a pepř podle chuti
- 1 zelená cibule, nasekaná
- 1 citron nakrájený na plátky (volitelně)
- 1 lžička rybí omáčky na posypání (volitelně)
Postup
- Olej rozehřejte ve velkém hrnci na středním plameni.
- Cibuli, česnek a zázvor vařte a míchejte na rozpáleném oleji, dokud nezapáchají, asi 5 minut.
- Přidejte kuřecí křídla, vařte a míchejte 1 minutu.
- Vmíchejte rybí omáčku, přiklopte a vařte další 2 minuty.
- Do hrnce nalijte kuřecí vývar.
- Vmíchejte sladkou rýži a směs přiveďte k varu.
- Přikryjte a vařte 10 minut za občasného míchání, aby se rýže nepřichytila ke dnu hrnce.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Polévku rozdělte do misek a ozdobte zelenou cibulkou.
- Podávejte s plátky citronu a případně s další rybí omáčkou.