Tento recept na kuřecí rýžovou mísu je tak snadný na přípravu během rušného všedního večera. Nejdřív si osmahněte cibuli a papriku a pak si připravte instantní rýži. Pokud chcete, můžete ji doplnit strouhaným ostrým sýrem čedarem.
Ingredience
- 1 šálek nevařené instantní rýže
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1/2 šálku mražené zelené papriky nakrájené na kousky, rozmražené
- 1/4 šálku nakrájené cibule
- 2 lžičky olivového oleje
- 1 balení (255 g) hotových proužků z grilovaných kuřecích prsou
- 1/2 šálku mražené kukuřice, rozmražené
- 1/2 hrnku mraženého hrášku, rozmrazeného
- 1 lžička sušené bazalky
- 1 lžička utřené šalvěje
- 1/8 lžičky soli
- 1/8 lžičky pepře
Postup
- Rýži uvařte ve vývaru podle návodu na obalu.
- Mezitím na velké pánvi osmahněte zelenou papriku a cibuli na oleji po dobu 2-3 minut nebo dokud nezměknou.
- Vmíchejte kuřecí maso, kukuřici, hrášek, bazalku a šalvěj.
- Vařte nezakryté 4-5 minut na středním plameni nebo dokud se neprohřeje.
- Vmíchejte rýži, sůl a pepř.