Ingredience
- vykostěné kuře
- 80 g slaniny
- sůl
- ořech másla
- vývar z drůbků
Nádivka:
- 2 vejce
- sůl
- muškátový květ
- tymián
- bazalka
- 2 žemle
- 1,5 dl mléka
- 2 kousky zelené části pórku vcelku
- 2 tenké mrkve
- slanina
Postup
Vejce rozšleháme se solí a kořením. Pečivo nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Pórek spaříme a mrkev asi 5 min. povaříme. Slaninu nakrájíme, osmahneme a přidáme k pečivu. Kuře osolíme. Slaninu na pečení nakrájíme, 2/3 dáme do nádivky, zbytek na dno pekáče. Maso pokryjeme částí nádivky, doprostřed vložíme mrkev obalenou pórkem, přikryjeme zbylou nádivkou, stočíme a upevníme jehlami nebo nití. Položíme do pekáče na slaninu, osmahneme, osolíme, podlijeme vývarem a pečeme. Otáčíme a podléváme.