Naučte se připravit toto krémové rizoto podle snadného receptu krok za krokem – skvěle se hodí pro využití zbytků kuřecího masa.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 55 minut
- Počet porcí: 4 porce
Ingredience
- 50 g másla
- 85 g sádla z uzené slaniny
- 1 velká cibule, rozpůlená a nadrobno nakrájená
- 250 g kaštanových hub nakrájených na silné plátky
- 300 g rýže
- 150 ml suchého bílého vína
- 1,4 litru horkého kuřecího vývaru
- 140 g vařeného kuřecího masa nakrájeného na kousky
- 50 g strouhaného parmezánu
- ½ malého balení nasekané plocholisté petrželky
Postup
- Na velké pánvi rozehřejte máslo.
- Přidejte sádlo a 5 minut smažte na mírném až středním ohni.
- Vmíchejte cibuli a smažte dalších 10 minut, dokud cibule nezměkne, ale nezbarví se.
- Vmíchejte houby a za stálého míchání vařte 5 minut.
- Vmíchejte rýži na rizoto a na mírném ohni vařte 2 minuty, dokud rýže nezačne být průsvitná.
- Přilijte víno a nechte ho na ohni probublávat.
- Přilijte čtvrtinu kuřecího vývaru a nastavte časovač na 20 minut.
- Pokračujte ve vaření za častého míchání a podle toho, jak se vývar vstřebává, přilévejte další kapky vývaru – nejlépe ve třech dalších fázích, dokud není rýže uvařená a dokud se nevstřebá většina vývaru.
- Rýže by nyní měla mít krémovou konzistenci jako rýžový nákyp.
- Kuřecí maso promíchejte, krátce prohřejte a vypněte oheň.
- Vmíchejte parmazán a petrželku, přikryjte a nechte 5 minut odpočívat, aby se do rýže vstřebalo více tekutiny.
- Podle chuti dochuťte a podávejte s dalším parmazánem, pokud máte rádi.