Tento klasický recept na kuřecí řízky zní složitěji, než je. Navíc se zbavíte stresu z celého dne.
Ingredience
- 4x 115 g kuřecích prsou bez kůže a kostí, naklepaných na tloušťku cca 0,5 cm
- sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 1 šálek hladké mouky (na poprášení)
- 2 velká vejce
- 1 lžíce dijonské hořčice
- 2 šálky (nebo více) celozrnné (nebo obyčejné) panko strouhanky
- 2 lžíce kanolového oleje
- 2 lžíce nesoleného másla
- nasekaná plocholistá petržel
- plátky citronu
Recept je na 4 porce.
Postup
- Plech na pečení vyložte pečícím papírem.
- Kuřecí prsa osolte a opepřete.
- Na talíř dejte mouku.
- V mělké misce nebo zapékací misce rozšlehejte vejce a dijonskou hořčici do pěny.
- Do další mělké misky nebo zapékací misky dejte 1 šálek panko a v průběhu procesu přidávejte podle potřeby zbývající 1 šálek panko nebo více.
- Kuřecí prsíčka obalte v mouce, přebytečnou mouku setřeste, ponořte do vaječné směsi a otočte, aby se rovnoměrně obalily.
- Opatrně je obalte v panko a jemně je přitlačte, aby se přichytily ke kuřeti. Přeneste kuře na připravený plech.
- Na velké pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a 1 lžíci másla na středním plameni (pánev by měla být dostatečně velká, aby se na ni vešla 2 prsa).
- Na pánev přidejte 2 kuřecí prsa a opékejte je z obou stran dozlatova 8-10 minut.
- Přeneste kuřecí prsa na talíř vyložený papírovou utěrkou a osolte je.
- Na pánev přidejte zbývající 1 lžíci oleje a 1 lžíci másla a postup opakujte se zbývajícími kuřecími prsíčky.
- Přeneste kuřecí prsa na talíře a každé z nich ozdobte petrželkou a plátkem citronu.