kureci-rizek-2

Tento klasický recept na kuřecí řízky zní složitěji, než je. Navíc se zbavíte stresu z celého dne.

Ingredience

  • 4x 115 g kuřecích prsou bez kůže a kostí, naklepaných na tloušťku cca 0,5 cm
  • sůl a čerstvě mletý černý pepř
  • 1 šálek hladké mouky (na poprášení)
  • 2 velká vejce
  • 1 lžíce dijonské hořčice
  • 2 šálky (nebo více) celozrnné (nebo obyčejné) panko strouhanky
  • 2 lžíce kanolového oleje
  • 2 lžíce nesoleného másla
  • nasekaná plocholistá petržel
  • plátky citronu

Recept je na 4 porce.

Postup

  1. Plech na pečení vyložte pečícím papírem.
  2. Kuřecí prsa osolte a opepřete.
  3. Na talíř dejte mouku.
  4. V mělké misce nebo zapékací misce rozšlehejte vejce a dijonskou hořčici do pěny.
  5. Do další mělké misky nebo zapékací misky dejte 1 šálek panko a v průběhu procesu přidávejte podle potřeby zbývající 1 šálek panko nebo více.
  6. Kuřecí prsíčka obalte v mouce, přebytečnou mouku setřeste, ponořte do vaječné směsi a otočte, aby se rovnoměrně obalily.
  7. Opatrně je obalte v panko a jemně je přitlačte, aby se přichytily ke kuřeti. Přeneste kuře na připravený plech.
  8. Na velké pánvi rozehřejte 1 lžíci oleje a 1 lžíci másla na středním plameni (pánev by měla být dostatečně velká, aby se na ni vešla 2 prsa).
  9. Na pánev přidejte 2 kuřecí prsa a opékejte je z obou stran dozlatova 8-10 minut.
  10. Přeneste kuřecí prsa na talíř vyložený papírovou utěrkou a osolte je.
  11. Na pánev přidejte zbývající 1 lžíci oleje a 1 lžíci másla a postup opakujte se zbývajícími kuřecími prsíčky.
  12. Přeneste kuřecí prsa na talíře a každé z nich ozdobte petrželkou a plátkem citronu.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang