Pokud hledáte „líný“ recept, teda takový, se kterým je málo práce, tak jeden pro Vás mám. Občas se mi nechce stát hodinu u plotny, a proto si vymýšlím takzvané líné recepty. Tedy takové, které se šoupnou do trouby na několik hodin a pak vznikne dokonalé jídlo. Jedním z takových receptů je kuřecí rillettes s batátovo-kokosovou kaší.
S tímto jídlem není sice téměř žádná práce, ale ta výsledná chuť je božská. Výborné kuřecí masíčko doplňuje jemná batátová kaše s kokosovým mlékem a česnekem. Možná byste tomu nevěřili, ale kombinace batátů, kokosového mléka a česneku je naprosto delikátní. Tak s chutí do toho.
Na 6 porcí budete potřebovat:
Kuřecí rilettes:
- 2 velká farmářská kuřecí stehna
- 2 kuřecí křídla (nejlépe z farmářského kuřete)
- 500 g červeného vína
- 440 g vody
- sůl
- pepř
- koření Vege rajčátka
Postup:
1. Troubu rozehřejte na 150 stupňů.
2. Kuřecí kousky omyjte, osušte, osolte, okořeňte, opepřete a dejte do pekáče.
3. Kuřecí kousky zalijte vínem a vodou a pekáč přikryjte.
4. Pekáč dejte do trouby a pečte 4 hodiny.
5. Po 4 hodinách pekáč z trouby vyjměte, z pekáče vyjměte kuřecí díly a nechte je trochu vychladnout.
6. Z kuřecích kousků sejměte kůži, tu vyhoďte a maso oddělte od kostí.
7. Maso vraťte do pekáčku výpekem a rozmělněte ho, buď pomocí vidličky nebo šťouchadla na brambory, na vlákna.
Batátovo-kokosová kaše:
- 1 kg batátů
- 400 g kokosového mléka
- 3 stroužky česneku
- sůl
- pepř
Postup:
1. Batáty oškrábejte a uvařte je v osolené vodě do měkka.
2. Sceďte vodu a k batátům přidejte kokosové mléko.
3. K batátům prolisujte česnek.
4. Pomocí tyčového mixéru batáty rozmixujte do kaše.
5. Podle chuti přidejte sůl a pepř a důkladně kaši zamíchejte.
Na ozdobu:
- nasekaná listová petrželka
Servírujte tak, že nejprve do talíře vložte kaši. Na ní opatrně položte vlákna masa se šťávou a nakonec jídlo posypte nasekanou listovou petrželkou.