Tato šťavnatá kuřecí prsa jsou plněná česnekovými houbami, špenátem a roztaveným sýrem.
Příprava je jednoduchá a potřebujete jen několik málo ingrediencí.
TIP: Zkuste si připravit třeba také kuřecí prso supreme.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 45 minut
Ingredience
- 2krát 220 g kuřecích prsou bez kůže a kostí
- 3/4 lžičky soli
- 1/4 lžičky pepře
- 30 g/2 lžíce nesoleného másla
- 200 g žampionů, nakrájených na plátky o tloušťce 3 mm
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 1/2 lžičky tymiánových lístků
- 2 šálky baby špenátu
- 80 g mozzarelly nakrájené na plátky
- 1 lžíce olivového oleje
Postup
- Předehřejte troubu na 200 °C.
- Do každého kuřecího prsíčka nařízněte kapsy a dbejte na to, abyste je neprořízli celé. Krájejte na straně se záhybem v mase, aby hladká strana zůstala neporušená. Vnitřek i vnějšek kuřete osolte a opepřete do poloviny.
- Máslo rozpustíme v pánvi na vysokém ohni. Přidejte houby a smažte je 3 minuty, dokud nezačnou pěkně zlátnout. Poté přidejte česnek, tymián, zbývající sůl a pepř a pokračujte ve vaření další 2 minuty, dokud houby pěkně nezezlátnou.
- Přidejte baby špenát a míchejte, dokud nezvadne – asi 30 sekund.
- Houbovou směs naplňte do kapsy každého kuřete a posypte sýrem. Uzavřete párátky.
- Pánev rychle otřete papírovými utěrkami. Olej rozehřejte na středně vysoké teplotě. Kuřecí prsa opékejte z každé strany 1 a 1/2 minuty dozlatova.
- Přeneste pánev do trouby a pečte 15 minut.
- Vyjměte z plechu na talíř, volně zakryjte alobalem a nechte 5 minut odpočívat. Poté můžete servírovat.