Kuřecí prsa plněná špenátem a sýrem jsou tak šťavnatá, krémová a chutná. Smažení na sporáku a následné dopečení v troubě zajistí, že je ve středu dokonale propečené a není vysušené. Jejich příprava je opravdu snadná.
Příprava
- Příprava: 7 minut
- Doba vaření: 23 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
Na kuřecí prsa
- 3 velká kuřecí prsa bez kůže a kostí
- 3/4 lžičky soli
- 1/2 lžičky černého pepře
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1/2 lžičky papriky
- 1 a 1/2 lžíce olivového oleje
Na náplň
- 110 g smetanového sýru
- 1 lžíce majonézy
- 2 prolisované stroužky česneku
- 1/4 lžičky soli
- 1 a 1/2 šálku nasekaných listů baby špenátu
- 1/4 šálku sýru mozzarella
- 1/4 šálku parmazánu
Postup
- Předehřejeme troubu na 220 °C s roštem uprostřed. V míse rozmačkáme vidličkou smetanový sýr, majonézu a česnek. Poté vmícháme mozzarellu, parmazán a nasekané špenátové listy. Mícháme, dokud se vše nespojí.
- Kuře položíme na rovnou plochu a nařízneme prsa zářezy do 3/4 délky, aniž bychom je prořízli celá. Každé kuřecí prso naplníme 1/3 směsi a vodorovně uzavřeme párátkem. Ujistíme se, že kuřecí prso může ležet po stranách naplocho kvůli opečení.
- Vnější stranu kuřecích prsou po celé délce okořeníme solí, pepřem, česnekovým práškem a paprikou.
- Na litinové pánvi rozehřejeme na středním plamenu olivový olej. Přidáme kuře a opékáme 4 minuty z každé strany do zlatova.
- Obrátíme podruhé a pánev ihned přeneseme do předehřáté trouby. Pečeme při teplotě 220 °C po dobu 10-15 minut, dokud teploměr zapíchnutý do nejsilnější části kuřete nezaznamená 74 °C. Před krájením necháme kuře 5 minut odpočinout. Při podávání přelijeme kuřecí prsa šťávou z pánve.
Tipy
- Dávejte si pozor, abyste při krájení neprořízli celé, jinak vám náplň bude unikat. Pokud se tak stane, utěsněte prořízlou stranu párátkem.
- Můžete použít také mražený špenát, musíte ho však rozmrazit a vymačkat do sucha, aby se odstranila přebytečná tekutina.