Tento recept na polévku ze zbytků kuřete je skvělý způsob, jak z jednoho kuřete získat více jídel. Podávejte ve velkých miskách s čerstvým křupavým žitným chlebem. Zbytky této polévky lze přecedit a použít jako kuřecí vývar.
Ingredience
- Zbytky z pečeného kuřete – kosti, droby, obrané maso atd.
- 8 hrnků vody
- 4 velké brambory nakrájené na kostky
- 2 velké mrkve, nakrájené na kousky
- 1 velká cibule nakrájená na kostičky
- 1 hrnek nakrájených čerstvých zelených fazolek
- 1 lžička celého černého pepře
- 2 bobkové listy
- Sůl a pepř podle chuti
Postup
- Do velkého hrnce vložte kuřecí maso a kosti. Přidejte tolik vody, aby bylo vše ponořené. Postavte na střední teplotu a přikryté mírně vařte 90 minut.
- Vyndejte všechny kosti a kostru kuřete, ale kousky kuřecího masa ponechte v polévce.
- Přidejte brambory, mrkev, cibuli, zelené fazolky, zrnka pepře a bobkové listy. Přidejte tolik vody, aby byla zelenina pokryta.
- Přikryjte a mírně vařte, dokud zelenina nezměkne. Dochuťte solí a pepřem.