Tato tortillová polévka z hrnce chutná lépe než cokoli, co dostanete v restauraci. Ozdobte ji strouhaným čedarem, avokádem a trochou čerstvé limetkové šťávy.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 3 hodiny
- Celkem: 3 hodiny 30 minut
- Počet porcí: 8
Ingredience
- 500 g drceného vařeného kuřecího masa
- 1 plechovka celých loupaných rajčat, rozmačkaná
- 1 plechovka omáčky enchilada
- 1 plechovka nasekaných zelených chilli papriček
- 1 střední cibule, nakrájená na kousky
- 2 stroužky česneku, mleté
- 2 šálky vody
- 1 plechovka kuřecího vývaru
- 1 lžička kmínu
- 1 lžička chilli
- 1 lžička soli
- ¼ lžičky černého pepře
- 1 bobkový list
- 1 balení mražené kukuřice
- 1 lžíce nasekaného koriandru
- 7 kukuřičných tortill
- 2 lžíce rostlinného oleje nebo podle potřeby
Postup
- Do pomalého hrnce vložte kuřecí maso, rajčata, omáčku enchilada, zelené chilli papričky, cibuli a česnek.
- Přilijte vodu a kuřecí vývar, ochuťte kmínem, chilli, solí, pepřem a bobkovým listem.
- Vmíchejte kukuřici a koriandr.
- Přikryjte a vařte na nízkém stupni 6 až 8 hodin nebo na vysokém stupni 3 až 4 hodiny.
- Když je polévka téměř hotová, předehřejte troubu na 200 °C.
- Tortilly z obou stran lehce potřete olejem.
- Tortilly nakrájejte na proužky a rozložte je na plech.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud nebudou křupavé, 10 až 15 minut.
- Před podáváním posypte polévku proužky tortilly.