Ingredience
- 2 kuřecí prsa bez kůže a kostí, vykostěná a rozříznutá na polovinu.
- Mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
- Hladká mouka na poprášení
- 6 lžic nesoleného másla
- 5 lžic extra panenského olivového oleje
- 80 ml čerstvé citronové šťávy
- 120 ml kuřecího vývaru
- 30 g opláchnutých slaných kaparů
- 15 g čerstvé petrželky, nasekané
Postup
- Krok 1 – Kuře osolte a opepřete. Kuře obalte v mouce a přebytečné množství setřeste. Ve velké pánvi na středním plamenu rozpusťte dvě lžíce másla se třemi lžícemi olivového oleje. Když máslo a olej začnou prskat, přidejte dva kousky kuřete a tři minuty opékejte.
- Krok 2 – Když je kuře propečené, otočte ho a tři minuty opékejte i z druhé strany. Vyjměte a přendejte na talíř. Rozpusťte další dvě lžíce másla a přidejte další dvě lžíce olivového oleje.
- Krok 3 – Když máslo a olej začnou prskat, přidejte další dva kousky kuřete a stejným způsobem opečte obě strany. Odstavte pánev z ohně a přendejte kuře na talíř.
- Krok 4 – Do pánve přidejte citronovou šťávu, vývar a kapary. Vraťte na plotýnku a přiveďte k varu, přičemž z pánve seškrábejte hnědé kousky, abyste získali další chuť. Zkontrolujte koření.
- Krok 5 – Vraťte celé kuře na pánev a pět minut povařte. Kuře vyjměte na talíř. Do omáčky přidejte zbývající dvě lžíce másla a intenzivně šlehejte. Kuře přelijte omáčkou a ozdobte petrželkou.