Recept na nejlepší kuřecí nachos

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMaso
Kuřecí nachos

Kuřecí nachos je vše, co znáte a milujete na nachos, ale se šťavnatým drceným mexickým kuřecím masem.

Příprava

  • Příprava: 15 minut
  • Vaření: 10 minut
  • Celkem: 25 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

Na nachos

  • 250 g tortilly nebo obyčejných kukuřičných lupínků
  • drcené kuřecí maso na nachos
  • 250 g strouhaného sýra čedar nebo Monterey Jack
  • rychlé guacamole (recept níže)
  • přílohy: zakysaná smetana, koriandr/koriandrové lístky, jalapeňo (nakrájené na plátky nebo na kousky)

Na kuřecí maso

  • 700 g kuřecích stehen nebo prsou bez kůže a kostí
  • 1,5 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 lžičky cukru
  • 250 ml (1 šálek) kuřecího vývaru, oddělený (tekutý vývar)

Na koření

  • 3 lžíce limetkové šťávy
  • 1 lžíce olivového oleje
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 2 lžičky každého česnekového prášku, cibulového prášku, sušeného oregana
  • 3 lžičky každého mletého kmínu, papriky
  • 1/2 lžičky kajenského pepře – volitelně
  • 1/2 lžičky soli a pepře, každé z nich

Na rychlé guacamole

  • 2 avokáda, střední
  • 3 lžíce koriandru/lístků koriandru, nahrubo nasekané
  • 2 lžíce limetkové šťávy (1 velká)

Postup

  1. Do mísy dejte ingredience na koření nachos.
  2. Přidejte 2 lžíce kuřecího vývaru a promíchejte, aby vznikla sypká hmota.
  3. Přidejte kuřecí maso a otočte, aby se obalilo v pastě.
  4. Na velké pánvi rozehřejte olej na středně vysoké teplotě.
  5. Kuře opékejte 3 minuty z každé strany (pastu ponechte v misce).
  6. Kuře vyjměte do mělké misky.
  7. Vraťte pánev na sporák.
  8. Přidejte zbývající kuřecí vývar, rajčatový protlak, cukr a seškrábněte pastu, která zůstala v misce.
  9. Promíchejte, aby se rozpustil, seškrábejte dno pánve a přiveďte k varu.
  10. Mezitím kuřecí maso rozdrobte vidličkou nebo nakrájejte (nebojte se, pokud je uvnitř syrové).
  11. Vraťte kuře do omáčky, promíchejte a vařte 3 minuty, dokud se omáčka nezredukuje na hustou.
  12. Podle chuti upravte množství soli.
  13. Uchovávejte v teple.
  14. Rychlé guacamole: přísady dejte do mísy.
  15. Pomocí šťouchadla na brambory je rozmačkejte na požadovanou konzistenci.
  16. Podle chuti osolte a opepřete.
  17. Předehřejte troubu na 180 °C.
  18. Polovinu kukuřičných lupínků položte mírně přes sebe na plech.
  19. Navrch dejte polovinu (teplého) kuřecího masa a sýr.
  20. Navrch dejte zbývající lupínky a sýr.
  21. Pečte 7 minut nebo dokud se sýr nerozpustí a nevytvoří bublinky.
  22. Ozdobte koriandrem/lístky koriandru a jalapeño.
  23. Podávejte bez přílohy s rychlým guacamole a zakysanou smetanou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang