Tyto tchajwanské kuřecí kousky s popcornem jsou návykově lahodné. Křupavé těstíčko je ochuceno čínským kořením, zázvorem a sójovou omáčkou a je hotové za méně než 30 minut.
Ingredience
- 680 g vykostěných kuřecích stehen nakrájených na kousky velikosti sousta
- 1 lžíce sójové omáčky
- ½ lžičky rýžového octa
- 2 stroužky česneku, jemně nasekané
- 2 lžičky nastrouhaného zázvoru
- 1 lžička čínského pěti koření
- 1 lžička mletého bílého pepře
- 1 lžička soli
- ½ lžičky kajenského pepře
- 1 vejce
- 1 šálek směsi těsta na tempuru nebo podle potřeby
- arašídový olej na smažení
Zdobení:
- 1 svazek thajské bazalky, nasekaný
- 2 zelené cibule, nasekané
- 1 špetka mletého bílého pepře
- 1 špetka soli
Postup
- Ve velké míse smíchejte kousky kuřete, sójovou omáčku, rýžový ocet, česnek, zázvor, mleté pětileté koření, bílý pepř, sůl a kajenský pepř. Nechte 10 minut marinovat.
- Rozehřejte olej ve fritéze nebo ve velkém hrnci na 200 °C.
- V malé misce vyšlehejte vejce do hladka. Do druhé malé misky vlijte směs těsta na tempuru. Kousky kuřete namočte po jednom do vajíčka a poté je obalte ve směsi těsta na tempuru a přebytečnou směs setřeste.
- Kuřecí kousky opatrně po částech vkládejte do horkého oleje. Smažte maso dozlatova 5 až 8 minut. Přendejte na talíř vyložený papírovými utěrkami, aby se osušilo. Postup opakujte se zbývajícím kuřetem.
- Kuře podávejte posypané lístky bazalky, zelenou cibulkou, bílým pepřem a solí.