Tento recept na kuřecí maso s tequilou přináší do vaší kuchyně opravdový šmrnc.
Ingredience
- 4 limetky
- 1 šálek tequily
- 1/4 šálku olivového oleje
- 2 lžičky soli
- 5 stroužků česneku
- 1 jalapeňo nakrájené na plátky
- 1/2 svazku nasekaného čerstvého koriandru
- 12 kuřecích prsou bez kůže a kostí
- 2 šálky strouhaného sýra Monterey Jack
Další ingredience:
- kukuřičné tortilly
- moučné tortilly
- strouhaný Monterey Jack
- pico de gallo
- plátky jalapeňo
- klíny limetky
- plátky avokáda
- zakysaná smetana
Recept je na 12 porcí.
Postup
- Rozkrojte limetky a vymačkejte z nich šťávu do kuchyňského robotu nebo mixéru.
- Přidejte tequilu, olivový olej, sůl, česnek, jalapeňos a koriandr.
- Směs mixujte, dokud se zcela nespojí.
- Kuře vložte do velkého plastového sáčku a zalijte směsí limetek a tequily.
- Sáček uzavřete a nechte marinovat v lednici několik hodin nebo přes noc.
- Vyjměte kuře ze sáčku a grilujte ho na středně silném ohni.
- Otočte kuře z obou stran o 45 stupňů, aby se vytvořily pěkné grilovací stopy, a pokračujte v grilování, dokud kuře není propečené, 4 až 5 minut z každé strany.
- Na plátcích kuřecích prsou rozpusťte sýr Monterey Jack.
- Kuře nakrájejte na plátky a podávejte na talíři obložené stranami.