Smažené kuře obalené v podmáslí a směsi koření je dokonale křehké, chutné, a lehce pikantní. Jeho příprava je navíc snadná.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 25 minut
- Marinování: 6 hodin 10 minut
- Celkem: 6 hodin 50 minut
Ingredience na kuře
- 1500 g kuřecího masa nakrájeného na 8 kusů
- 1 lžička černého pepře
- 1 lžička soli
- 1 lžička papriky
- ½ lžičky bílého pepře
- ¼ lžičky sušeného rozmarýnu
- ¼ lžičky mletého tymiánu
- ¼ lžičky sušeného oregana
- ¼ čajové lžičky sušené šalvěje
- ¼ lžičky kajenského pepře
- 2 šálky podmáslí
Ingredience na kořenící směs
- 2 šálky mouky
- 1 lžička soli
- ½ lžičky papriky
- ½ lžičky kajenského pepře
- ½ lžičky česnekového prášku
- ½ lžičky bílého pepře
- ½ lžičky cibulového prášku
- 2 a ½ čtvrtlitru arašídového oleje na smažení
Postup
- Ve velké míse smíchejte kousky kuřete, černý pepř, sůl, papriku, bílý pepř, rozmarýn, tymián, oregano, šalvěj a kajenský pepř.
- Vmíchejte podmáslí, až se kuře rovnoměrně obalí. Přikryjte a dejte na 6 hodin do chladničky.
- Ve velké mělké misce smíchejte mouku, sůl, papriku, kajenský pepř, česnekový prášek, bílý pepř a cibulový prášek na ochucení mouky.
- Vyjměte kuře z podmáslí a každý kousek obalte v ochucené mouce. Přebytečnou mouku oklepejte a přendejte na talíř.
- Ve velké pánvi rozehřejte arašídový olej na teplotu 175 °C.
- Do rozpáleného oleje přidejte kousky kuřete a smažte je 10 minut. Kuřecí kousky otočte a smažte dalších 10 až 15 minut.
- Vyjměte kuře z oleje a přeneste ho na chladicí mřížku položenou na plech vyložený papírovou utěrkou. Před podáváním nechte 10 minut odležet.