Ingredience
- 250 g masa bez kostí
- 1 vejce
- 2 lžičky solamylu
- 50 g sterilované kapie
- 2 cibule
- 1 strouček česneku
- 3 lžíce oleje
- sůl
- 1/2 dl bílého vína
- 1 lžička sójové omáčky
- cukr
- mletý zázvor
Postup
Maso nakrájíme přes vlákno na nudličky, přidáme zázvor, rozšlehané vejce, solamyl a lžíci vody, vše dobře promícháme. Necháme v chladnu minimálně hodinu odležet. Kapii nakrájíme na nudličky, ciboli na tenlá půlkolečka, rozetřeme česnek. Maso dáme na rozpálený olej, za stálého míchání smažíme asi 2 minuty.
Přidáme cibuli, smažíme minutu, přidáme česnek, kapii, sójovou omáčku, cukr, zalijeme vínem a dusíme minutu. Podáváme s rýží.