Kuřecí maso s arašídovou omáčkou je lahodný pokrm s nádechem exotického Thajska, vy si jej ovšem díky našemu receptu snadno připravíte z dostupných ingrediencí.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Marinování: 20 minut
- Vaření: 15 minut
- Celkem: 50 minut
Ingredience
- Plechovka kokosového mléka
- 13-16 bambusových špejlí
Ingredience na marinádu
- 600 g kuřecích stehen bez kůže, nakrájených na 2 cm kousky
- 1 polévková lžíce kari
- 1 lžička bílého cukru
- 2 lžičky červené kari pasty
- 1 lžička soli
Ingredience na thajskou arašídovou omáčku
- 2 lžíce červené kari pasty
- 3/4 šálku (180 g) přírodního arašídového másla
- 1/4 šálku (50 g) bílého cukru
- 2 lžičky tmavé sójové omáčky
- 1 lžička soli
- 2 lžíce jablečného octa
- 3/4 šálku (185 ml) vody
Postup
- V hrnci na středně nízkém ohni povařte kokosové mléko a ingredience na arašídovou omáčku.
- Promíchejte a za občasného míchání vařte 5 minut.
- Konzistenci upravte vodou – měla by to být tekutá, avšak ne hustá omáčka. Přikryjte pokličkou a udržujte v teple během přípravy špízů.
- Vymíchejte kuřecí maso a marinádu s 1/4 šálku kokosového mléka a nechte odležet alespoň 20 minut.
- Navlékněte na špejle – 4 až 5 kusů na každou.
- Na velké nepřilnavé pánvi rozehřejte 1,5 lžíce oleje na středně vysoké teplotě.
- Špízy smažte v dávkách po dobu 3 minut z každé strany dozlatova, podávejte s omáčkou.