Kuřecí maso po jamajsku – recept

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMarinádyMaso
kure-po-jamajsku-recept

Kuřecí maso lze připravit nepřeberným množstvím způsobů. Co takhle vyzkoušet vynikající pikantní kořeněné kuře po jamajsku?

Příprava

  • Vaření: 60 minut
  • Ostatní: 24 hodin
  • Celkem: 25 hodin

Ingredience

  • 1/2 šálku sladového octa (nebo bílého octa)
  • 2 polévkové lžíce tmavého rumu
  • 2 papričky Scotch bonnet (nebo habaneros) se semínky, nakrájené na kousky
  • 1 červená cibule, nakrájená na kousky
  • 4 jarní cibulky, nasekané
  • 1 lžíce sušeného tymiánu nebo 2 lžíce čerstvých tymiánových lístků, nasekané
  • 2 lžíce extra panenského olivového oleje
  • 2 čajové lžičky soli
  • 2 lžičky čerstvě mletého černého pepře
  • 4 lžičky mletého nového koření
  • 4 lžičky mleté skořice
  • 4 lžičky mletého muškátového oříšku
  • 4 lžičky mletého zázvoru
  • 2 lžičky melasy
  • 1/2 šálku limetkové šťávy
  • 1 kuře, podélně rozříznuté na polovinu
  • Sůl a čerstvě mletý pepř

Postup

  1. Připravte si marinádu: Vložte do mixéru ocet, rum, feferonky, cibuli, zelené cibulky, tymián, olivový olej, sůl, pepř, nové koření, skořici, muškátový oříšek, zázvor a melasu. Mixujte, dokud nebude směs z větší části hladká.
  2. Vložte kuře do velké mísy. Kuře zalijte marinádou, dobře obalte a uložte do chladničky, přikryté fólií. Nechte marinovat přes noc.
  3. Druhý den kuře vyjměte a zbylou marinádu dejte do malého hrnce.
  4. Přiveďte ji k varu, snižte teplotu a vařte 10 minut. Odstavte a použijte jako omáčku na podlévání kuřete.
  5. Předehřejte troubu na 180 °C. Kuře vložte do pekáče kůží nahoru. Pečte, dokud nebude kuře propečené, asi 40-50 minut.
  6. Přeneste kuře na talíř. Volně ho přikryjte fólií, aby zůstalo teplé, a nechte ho 15 minut stát.
  7. Kuře nakrájejte na kousky. Podávejte s černými fazolemi a rýží.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang