Toto řecké kuře je velmi dobrý lehký letní pokrm. Grilované maso podávejte s plátky rajčat, sýrem feta a česnekovým chlebem.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 30 minut
- Celkem: 40 minut
Ingredience
- ½ šálku olivového oleje
- 2 citrony, odšťavněné
- 3 stroužky česneku, nasekané
- 1 lžíce nasekaného čerstvého rozmarýnu
- 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
- 1 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
- 1,8 kg kuřecího masa, nakrájené na kousky
Postup
- Ve skleněné nádobě smíchejte olivový olej, citronovou šťávu, česnek, rozmarýn, tymián a oregano. Do směsi vložte kousky kuřete, přikryjte a nechte marinovat v chladničce 8 hodin až přes noc.
- Předehřejte venkovní gril na vysokou teplotu a rošt lehce potřete olejem.
- Kuře položte na gril a marinádu vylijte. Grilujte, dokud kuře není u kosti růžové a šťáva z něj nevytéká, asi 15 minut z každé strany.
- Teploměr s okamžitým měřením vložený do blízkosti kosti by měl ukazovat 74 stupňů °C.