kureci-madras

Uvařte si zdravé kuřecí kari madras. Tato jednoduchá rodinná večeře je plná voňavého koření a jemných kousků kuřecího masa.

Ingredience

  • 1 oloupaná a na čtvrtiny nakrájená cibule
  • 2 stroužky česneku
  • oloupaný kousek zázvoru velikosti palce
  • ½ červené chilli papričky
  • 1 lžíce rostlinného oleje
  • ½ lžičky kurkumy
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička mletého koriandru
  • 1-2 lžičky pálivého chilli (podle toho, jak pálivé kari máte rádi)
  • 4 kuřecí prsa nakrájená na kousky
  • 400 g plechovky nakrájených rajčat
  • malé balení nasekaného koriandru
  • rýže, naan a mangové čatní k podávání

Postup

  1. V kuchyňském robotu rozmixujte 1 rozčtvrcenou cibuli, 2 stroužky česneku, kousek zázvoru velikosti přibližně 2,5 cm a ½ červené chilli papričky, až vznikne hrubá pasta.
  2. Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci rostlinného oleje, přidejte pastu a 5 minut ji smažte, dokud nezměkne. Pokud se začne na pánev přichytávat, přidejte trochu vody.
  3. Vsypte ½ lžičky kurkumy, 1 lžičku mletého kmínu, 1 lžičku mletého koriandru a 1-2 lžičky pálivého chilli a dobře promíchejte, pár minut je opékejte, pak přidejte 4 kuřecí prsa nakrájená na kousky. Promíchejte a ujistěte se, že je vše pokryto směsí koření.
  4. Vařte, dokud kuře nezačne blednout, a pokud se přichytí ke dnu pánve, přidejte malou kapku vody.
  5. Přilijte 400g plechovku nakrájených rajčat spolu s velkou špetkou soli, přiklopte a vařte na mírném ohni 30 minut, dokud kuře nezměkne.
  6. Vmíchejte malý balíček koriandru a podávejte s rýží, naanem a velkým kopečkem mangového čatní.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang