Uvařte si zdravé kuřecí kari madras. Tato jednoduchá rodinná večeře je plná voňavého koření a jemných kousků kuřecího masa.
Ingredience
- 1 oloupaná a na čtvrtiny nakrájená cibule
- 2 stroužky česneku
- oloupaný kousek zázvoru velikosti palce
- ½ červené chilli papričky
- 1 lžíce rostlinného oleje
- ½ lžičky kurkumy
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička mletého koriandru
- 1-2 lžičky pálivého chilli (podle toho, jak pálivé kari máte rádi)
- 4 kuřecí prsa nakrájená na kousky
- 400 g plechovky nakrájených rajčat
- malé balení nasekaného koriandru
- rýže, naan a mangové čatní k podávání
Postup
- V kuchyňském robotu rozmixujte 1 rozčtvrcenou cibuli, 2 stroužky česneku, kousek zázvoru velikosti přibližně 2,5 cm a ½ červené chilli papričky, až vznikne hrubá pasta.
- Ve velké pánvi rozehřejte 1 lžíci rostlinného oleje, přidejte pastu a 5 minut ji smažte, dokud nezměkne. Pokud se začne na pánev přichytávat, přidejte trochu vody.
- Vsypte ½ lžičky kurkumy, 1 lžičku mletého kmínu, 1 lžičku mletého koriandru a 1-2 lžičky pálivého chilli a dobře promíchejte, pár minut je opékejte, pak přidejte 4 kuřecí prsa nakrájená na kousky. Promíchejte a ujistěte se, že je vše pokryto směsí koření.
- Vařte, dokud kuře nezačne blednout, a pokud se přichytí ke dnu pánve, přidejte malou kapku vody.
- Přilijte 400g plechovku nakrájených rajčat spolu s velkou špetkou soli, přiklopte a vařte na mírném ohni 30 minut, dokud kuře nezměkne.
- Vmíchejte malý balíček koriandru a podávejte s rýží, naanem a velkým kopečkem mangového čatní.