Výborné kuřecí lasagne s lahodnou omáčkou vás kdykoliv dokonale zasytí, a jejich snadná příprava vás jistě mile překvapí.
Příprava
- Příprava: 30 minut
- Vaření: 45 minut
- Celkem: 1 hodina 25 minut
Ingredience
- Lasagne (9 ks)
- Nakrájené restované kuřecí maso (4 hrnky)
- Olivový olej (1 lžíce)
- Máslo (4 lžičky)
- Nakrájená cibule (1 ks)
- Hladká mouka (1/3 hrnku)
- Kuřecí vývar (2 a 1/2 hrnku)
- Smetana (1/2 hrnku)
- Mléko (1/2 hrnku)
- Čerstvý špenát (140 g)
- Sůl (2 lžičky)
- Pepř
- Drcený česnek (3 stroužky)
Ingredience na ricottu
- Ricotta (425 g)
- Vejce (1 ks)
- Petrželka (1/4 hrnku)
- Strouhaný parmazán (1/4 hrnku)
- Strouhaná mozarella (3 hrnky)
Postup
- Předehřejte troubu na 180 °C. Těstoviny uvařte ve velkém hrnci s osolenou vodou podle návodu na obalu, poté horkou vodu slijte a přidejte do hrnce studenou vodu, abyste zastavili proces vaření a zabránili slepení těstovin. Rozdrobte 4 hrnky kuřecího masa.
- Hrnec nebo velkou pánev zahřejte na střední teplotu, přidejte 1 lžíci olivového oleje a smažte cibuli 3-4 minuty nebo do změknutí. Přidejte 4 lžíce másla a zašlehejte 1/3 šálku mouky. Pokračujte ve šlehání 3 minuty nebo dokud moučná směs nezezlátne.
- Přidejte 2 1/2 šálku kuřecího vývaru, 1 a 1/2 šálku smetany s mlékem, 2 lžičky soli a 1/2 lžičky černého pepře. Rozšlehejte do hladka a vařte 5 minut, dokud nezhoustne na konzistenci lehké omáčky.
- Přidejte prolisovaný česnek a nasekaný špenát, promíchejte a stáhněte z ohně.
- Ve velké míse smíchejte ricottu, vejce, 2 hrnky mozarelly, 1/4 hrnku parmazánu a 1/4 hrnku petrželky.
- Na dno zapékací misky přidejte trochu bešamelové omáčky se špenátem, přidejte 3 lasagne, 1/2 ricottové omáčky, 1/2 rozdrobeného kuřecího masa a 1/3 špenátové omáčky.
- Přidejte další 3 lasagne, 1/2 sýru ricotta, 1/2 drceného kuřecího masa a 1/3 špenátové omáčky.
- Přidejte další 3 lasagne, zbývající 1/3 omáčky a posypejte 1 hrnkem sýra.
- Přikryjte a upečte: Přikryjte velkým plátem alobalu, aby se alobal nedotýkal sýra. Pečte na středním roštu v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 45 minut, poté odkryjte a 2-3 minuty opékejte, aby sýr zhnědl. Před krájením nechte alespoň 10 minut odpočívat odkryté.