Mimořádně křupavá kuřecí křídla s dávkou česneku, parmezánu a trochou rozpuštěného másla
Ingredience
- 1,5 lžičky soli
- 1 lžička česnekového prášku
- 0,5 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1 kg kuřecích křídel
- 30 g parmezánu, jemně nastrouhaného, plus další na podávání
- 2 lžíce čerstvých petrželových listů
- 3 stroužky česneku
- 4 lžíce másla
Postup
- Do středu trouby umístěte rošt a troubu rozehřejte na 200 °C. Plech na pečení s okrajem vyložte alobalem a vložte do něj drátěný stojan.
- Do malé misky dejte 1,5 lžičky soli, 1 lžičku česnekového prášku a 0,5 lžičky černého pepře a promíchejte.
- Křídla očistěte a osušte papírovými utěrkami. Položte je na mřížku v jedné vrstvě a posypte je solnou směsí.
- Pečte, dokud nejsou křídla propečená a kůže křupavá, 45 až 50 minut. Mezitím si připravte následující ingredience a všechny je dejte do stejné velké mísy: najemno nastrouhaný parmezán (asi 1/4 šálku), najemno nasekané 2 lžíce čerstvých petrželových lístků a prolisované 3 stroužky česneku.
- Několik minut před dopečením křídel rozpusťte 4 lžíce másla. Odstavte a po vychladnutí máslo vmíchejte do parmazánové směsi.
- Křídla přidejte do parmazánové směsi a promíchejte, dokud se dobře neobalí. Křídla přendejte na velký talíř nebo mísu a podle potřeby je posypte dalším strouhaným parmezánem.