Pečená kuřecí křidélka – recept

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMarinádyMaso
pecena-kureci-kridelka-2

Pečená kuřecí křídla jsou křupavá, lahodná, a díky našemu receptu si je připravíte snadno a rychle. Pokud chcete opravdu křehké a jemné maso zkuste jej před přípravou naložit do marinády na kuřecí maso.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 1 hodina
  • Celkem: 1 hodina 10 minut

Ingredience

  • 3 lžíce olivového oleje
  • 3 prolisované stroužky česneku
  • 2 lžičky chilli
  • 1 lžička česnekového prášku
  • Sůl a mletý černý pepř podle chuti
  • 10 kuřecích křídel

Postup

  1. Předehřejte troubu na 190 °C.
  2. Ve velkém uzavíratelném sáčku smíchejte olivový olej, česnek, chilli, česnekový prášek, sůl a pepř, sáček uzavřete a protřepejte. Přidejte kuřecí křídla, znovu uzavřete a protřepejte, aby se obalila. Kuřecí křídla rozložte na plech.
  3. Křídla pečte v předehřáté troubě 1 hodinu nebo dokud nejsou křupavá a propečená.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang