Kuřecí křidélka Buffalo – recept

Hlavní jídlaKuřecí masoMarinády

Tato snadno připravitelná pálivá křidélka jsou křupavá, aniž by se smažila. Vždycky jsou k nakousnutí. Jejich příprava trvá jen 10 minut, ale je třeba je nechat asi hodinu v chladu, aby se moučný obal zpevnil.

Pokud je máte rádi ostřejší, můžete přidat více kajenského pepře nebo použít vyšší poměr pálivé omáčky a másla. Dobrou chuť!

Ingredience

  • ¾ hrnku hladké mouky
  • ½ lžičky kajenského pepře
  • ½ lžičky sušeného česneku v prášku
  • ½ lžičky soli
  • 20 kuřecích křídel
  • ½ hrnku rozpuštěného másla
  • ½ hrnku pálivé pepřové omáčky (například Frank’s RedHot®)

Postup

  • Příprava: 15 minut
  • Pečení: 45 minut
  • Marinování: 1 hodina
  • Celkový čas: 2 hodiny
  • Počet porcí: 20 křidélek

Plech na pečení vyložte alobalem a lehce jej postříkejte sprejem na pečení. Do uzavíratelného plastového sáčku nasypte mouku, kajenský pepř, sušený česnek a sůl a protřepejte, aby se vše promíchalo.

Vložte dovnitř kuřecí křídla, uzavřete a protřepejte, ať se maso dobře obalí moučnou směsí. Křídla položte na připravený plech a dejte je do chladničky. Nechte v chladničce odležet alespoň 1 hodinu.

Předehřejte troubu na 200 °C. V malé misce vyšlehejte rozpuštěné máslo a horkou omáčku. Namočte křídla do máslové směsi a položte je zpět na plech.

Pečte v předehřáté troubě, dokud kuře není uprostřed růžové a zvenku křupavé, přibližně 45 minut. V polovině pečení křídla obraťte, aby se rovnoměrně propekla.

Nutriční hodnoty

Nutriční hodnoty na jednu porci:

  • 125 kalorií
  • 6,8 g bílkovin
  • 3,8 g sacharidů
  • 9,2 g tuků
  • 31,5 mg cholesterolu

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang