Tato snadno připravitelná pálivá křidélka jsou křupavá, aniž by se smažila. Vždycky jsou k nakousnutí. Jejich příprava trvá jen 10 minut, ale je třeba je nechat asi hodinu v chladu, aby se moučný obal zpevnil.
Pokud je máte rádi ostřejší, můžete přidat více kajenského pepře nebo použít vyšší poměr pálivé omáčky a másla. Dobrou chuť!
Ingredience
- ¾ hrnku hladké mouky
- ½ lžičky kajenského pepře
- ½ lžičky sušeného česneku v prášku
- ½ lžičky soli
- 20 kuřecích křídel
- ½ hrnku rozpuštěného másla
- ½ hrnku pálivé pepřové omáčky (například Frank’s RedHot®)
Postup
- Příprava: 15 minut
- Pečení: 45 minut
- Marinování: 1 hodina
- Celkový čas: 2 hodiny
- Počet porcí: 20 křidélek
Plech na pečení vyložte alobalem a lehce jej postříkejte sprejem na pečení. Do uzavíratelného plastového sáčku nasypte mouku, kajenský pepř, sušený česnek a sůl a protřepejte, aby se vše promíchalo.
Vložte dovnitř kuřecí křídla, uzavřete a protřepejte, ať se maso dobře obalí moučnou směsí. Křídla položte na připravený plech a dejte je do chladničky. Nechte v chladničce odležet alespoň 1 hodinu.
Předehřejte troubu na 200 °C. V malé misce vyšlehejte rozpuštěné máslo a horkou omáčku. Namočte křídla do máslové směsi a položte je zpět na plech.
Pečte v předehřáté troubě, dokud kuře není uprostřed růžové a zvenku křupavé, přibližně 45 minut. V polovině pečení křídla obraťte, aby se rovnoměrně propekla.
Nutriční hodnoty
Nutriční hodnoty na jednu porci:
- 125 kalorií
- 6,8 g bílkovin
- 3,8 g sacharidů
- 9,2 g tuků
- 31,5 mg cholesterolu