Tuto výbornou kuřecí ječnou polévku připravíte během necelých dvou hodin.
Příprava
- Příprava: 35 minut
- Vaření: 1 hodina
- Celkem: 1 hodina 35 minut
- Počet porcí: 5
Ingredience
- 1 kuře na fritézu (1 kg), nakrájené na kousky
- 8 šálků vody
- 1 a 1/2 šálku nakrájené mrkve
- 1 šálek nakrájeného celeru
- 1/2 šálku středně velkého ječmene
- 1/2 šálku nasekané cibule
- 1 lžička kuřecího bujónu v kostce
- 1 lžička soli – volitelně
- 1 bobkový list
- 1/2 lžičky drůbežího koření
- 1/2 lžičky pepře
- 1/2 lžičky utřené šalvěje
Postup
- Ve velkém hrnci uvařte kuře ve vodě doměkka.
- Vývar zchlaďte a odstraňte z něj tuk.
- Kuře dejte stranou, dokud nevychladne natolik, aby se s ním dalo manipulovat.
- Vyjměte maso od kostí.
- Kosti vyhoďte a maso nakrájejte na kostky.
- Vraťte maso do hrnce spolu s ostatními přísadami.
- Přiveďte k varu.
- Snižte teplotu, přikryjte a vařte 1 hodinu nebo dokud zelenina a ječmen nezměknou.
- Vyhoďte bobkový list.