Toto krémové a mírně pikantní kuřecí chilli z pomalého hrnce je skvělé třeba na večeři. Dobře se mrazí a zbytky vydrží několik dní! Není třeba nic předem vařit ani složitě připravovat.
Ingredience
- 2 plechovky (400 g) drobných nakrájených rajčat (odkapané)
- 2 plechovky (200 g) rajčatové omáčky
- 2 velká kuřecí prsa bez kůže a kostí (asi 700 g)
- 500 ml kuřecího vývaru
- 1/2 šálku žluté cibule nakrájené na kostičky
- 1 velká zelená paprika, nakrájená na kousky
- 1 plechovka (400 g) kukuřice (propláchnutá a okapaná) nebo 1 balení mražené kukuřice
- 1 plechovka (400 g) černých fazolí, okapaná a propláchnutá
- 1 jalapeño, mleté (odstraňte semínka)
- 1 lžička soli
- 2 lžičky sušeného oregana nebo italské kořenící směsi
- 2 lžičky chilli (pro méně pálivé chilli snižte na 1 lžičku)
- 1 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce mletého česneku
- 115 g plnotučného nebo lehkého smetanového sýra
Postup
- Všechny ingredience kromě smetanového sýra přidejte do většího pomalého hrnce. Vše důkladně promíchejte. Vařte 6-7 hodin na nízkém stupni nebo 3 hodiny na vysokém stupni.
- Vyjměte kuře a nakrájejte ho na kousky nebo ho rozdrobte dvěma vidličkami. Vraťte kuře do pomalého hrnce a přidejte smetanový sýr. Vše míchejte, dokud se smetanový sýr nerozpustí.
- Ochutnejte a podle potřeby přidejte další sůl nebo koření.
- Přikryjte pomalý hrnec a vařte ještě asi 10-15 minut.
- Podávejte teplé s čerstvým koriandrem, strouhaným sýrem nebo krekry. A podávejte spolu s chlebem nebo rohlíky.
- Zbytky přikryjte a uchovávejte v chladničce až 1 týden. Znovu ohřejte na sporáku nebo v mikrovlnné troubě.