Zamilovali jste si mexickou kuchyni? Můžete si domů vnést kousek Mexika díky tomuto snadnému receptu na nejlepší kuřecí chilli s bílými fazolemi.
Příprava
- Příprava: 8 minut
- Vaření: 75 minut
- Celkem: 83 minut
Ingredience
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 4 stroužky česneku, mleté
- 900 g kuřecího mletého masa
- 1 lžička soli a další na dochucení
- 2 lžíce mletého kmínu
- 1 lžíce fenyklových semínek
- 15 g sušeného oregana
- 2 lžičky mletého chilli
- 3 lžíce hladké mouky
- 2 (425g plechovky) cannellini nebo jiných bílých fazolí, propláchnutých a scezených
- 1 svazek (asi 450 g) švýcarského mangoldu, stonky odstraněny, listy nakrájeny na 3 cm kousky
- 340 g mražené kukuřice, již rozmražené
- 900 ml kuřecího vývaru s nízkým obsahem sodíku
- Čerstvě mletý černý pepř na dochucení
- 110 g strouhaného parmezánu
- 60 g nasekané čerstvé petrželky
Postup
- Ve velkém hrnci s těžkým dnem rozehřejte olej na středně vysoké teplotě. Přidejte cibuli a vařte ji asi 5 minut, dokud nezprůsvitní. Přidejte česnek a vařte 30 sekund.
- Přidejte mleté kuřecí maso, 1 lžičku soli, kmín, fenyklová semínka, oregano a chilli. Za častého míchání vařte, dokud není kuře uvařené, asi 8 minut.
- Do kuřecí směsi vmíchejte mouku. Přidejte fazole, švýcarský mangold, kukuřici a kuřecí vývar. Směs přiveďte k varu. Dřevěnou lžící seškrábněte hnědé kousky, které se drží na dně pánve.
- Vařte 55-60 minut, dokud se tekutina nezredukuje přibližně na polovinu a chilli nezhoustne. Přidejte červenou papriku a vařte dalších 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
- Naberte chilli do servírovacích misek. Posypte parmazánem a nasekanou petrželkou.