Recept na kuřecí chilli s bílými fazolemi

Drůbeží masoFazoleHlavní jídlaKuřecí masoLuštěninyMasoOmáčky
kureci-chili

Zamilovali jste si mexickou kuchyni? Můžete si domů vnést kousek Mexika díky tomuto snadnému receptu na nejlepší kuřecí chilli s bílými fazolemi.

Příprava

  • Příprava: 8 minut
  • Vaření: 75 minut
  • Celkem: 83 minut

Ingredience

  • 2 lžíce olivového oleje
  • 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
  • 4 stroužky česneku, mleté
  • 900 g kuřecího mletého masa
  • 1 lžička soli a další na dochucení
  • 2 lžíce mletého kmínu
  • 1 lžíce fenyklových semínek
  • 15 g sušeného oregana
  • 2 lžičky mletého chilli
  • 3 lžíce hladké mouky
  • 2 (425g plechovky) cannellini nebo jiných bílých fazolí, propláchnutých a scezených
  • 1 svazek (asi 450 g) švýcarského mangoldu, stonky odstraněny, listy nakrájeny na 3 cm kousky
  • 340 g mražené kukuřice, již rozmražené
  • 900 ml kuřecího vývaru s nízkým obsahem sodíku
  • Čerstvě mletý černý pepř na dochucení
  • 110 g strouhaného parmezánu
  • 60 g nasekané čerstvé petrželky

Postup

  1. Ve velkém hrnci s těžkým dnem rozehřejte olej na středně vysoké teplotě. Přidejte cibuli a vařte ji asi 5 minut, dokud nezprůsvitní. Přidejte česnek a vařte 30 sekund.
  2. Přidejte mleté kuřecí maso, 1 lžičku soli, kmín, fenyklová semínka, oregano a chilli. Za častého míchání vařte, dokud není kuře uvařené, asi 8 minut.
  3. Do kuřecí směsi vmíchejte mouku. Přidejte fazole, švýcarský mangold, kukuřici a kuřecí vývar. Směs přiveďte k varu. Dřevěnou lžící seškrábněte hnědé kousky, které se drží na dně pánve.
  4. Vařte 55-60 minut, dokud se tekutina nezredukuje přibližně na polovinu a chilli nezhoustne. Přidejte červenou papriku a vařte dalších 10 minut. Podle chuti osolte a opepřete.
  5. Naberte chilli do servírovacích misek. Posypte parmazánem a nasekanou petrželkou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang