Tento recept na kuřecí casserole s mákem je skvělý pokrm. Velmi snadné na přípravu.
Ingredience
- 4 vykostěné poloviny kuřecích prsou bez kůže
- 1 balení máslových krekrů, rozdrcených
- ½ šálku rozpuštěného másla
- 1 lžička máku nebo více, pokud je to žádoucí
- 1 (320 ml) plechovka kondenzované kuřecí polévky
- 1 (240 ml) balení zakysané smetany
- 2 šálky strouhaného sýra Čedar
Postup
- Kuřecí prsa vložte do velkého hrnce, zalijte vodou a na prudkém ohni přiveďte k varu. Snižte teplotu na střední, přikryjte a vařte, dokud kuře není uprostřed růžové, asi 20 minut. Slijte vodu; kuře rozdrobte dvěma vidličkami.
- Předehřejte troubu na 175 °C. Ve velké míse smíchejte krekry, rozpuštěné máslo a mák; dejte stranou.
- Ve středně velké míse smíchejte kondenzovanou polévku a zakysanou smetanu. 1/2 směsi nalijte do zapékací misky. Do rovnoměrné vrstvy přidejte rozdrobené kuřecí maso a navrch dejte zbývající polévkovou směs. Posypte sýrem Cheddar a nahoru dejte směs krekrů.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud se sýr nerozpustí a omáčka nebude bublat, 25 až 30 minut.