Tento recept na chutné kuřecí burrito vystačí na dva nákypy, takže si jeden můžete vychutnat dnes a druhý zmrazit na náročný všední večer. Je skvělé mít je po ruce na rychlé jídlo nebo je vzít s sebou na pohoštění.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Pečení: 35 minut
- Celkem: 55 minut
- Počet porcí: 6
Ingredience
- 6 lžic másla
- 1 velká cibule nakrájená nadrobno
- 1/4 šálku nakrájené zelené papriky
- 1/2 šálku hladké mouky
- 3 šálky kuřecího vývaru
- 1 plechovka nakrájených rajčat a zelených chilli papriček, nerozpuštěná
- 1 lžička mletého kmínu
- 1 lžička chilli
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1/2 lžičky soli
- 2 lžíce nakrájené papričky jalapeňo – volitelně
- 1 plechovka chilli s fazolemi
- 1 balení smetanového sýra nakrájeného na kostičky
- 8 šálků vařeného kuřecího masa nakrájeného na kostičky
- 24 moučných tortill, ohřátých
- 6 šálků rozdrobeného sýra Colby-Monterey Jack
- Salsa – volitelně
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- V holandské troubě rozehřejte máslo na středně vysoké teplotě.
- Přidejte cibuli a papriku. Vařte a míchejte, dokud nezměknou.
- Vmíchejte mouku, dokud se nespojí.
- Postupně vmíchejte vývar. Přiveďte k varu a vařte a míchejte 2 minuty.
- Poté snižte teplotu a vmíchejte rajčata, koření a případně jalapeňo.
- Vařte 5 minut.
- Přidejte chilli a smetanový sýr.
- Míchejte, dokud se smetanový sýr nerozpustí. Následně vmíchejte kuřecí maso.
- Lžíci asi 1/2 pohár náplň přes střed každé tortilly.
- Posypeme každý s 1/4 šálku Colby-Monterey Jack sýra.
- Přeložte spodní část a boky přes náplň a srolujte.
- Vložte do dvou vymaštěných zapékacích misek o rozměrech 13×9 palců.
- Pečte přikryté 35-40 minut nebo dokud se neprohřeje. V případě potřeby podávejte se salsou.