Kuřecí burritos

Tento recept na chutné kuřecí burrito vystačí na dva nákypy, takže si jeden můžete vychutnat dnes a druhý zmrazit na náročný všední večer. Je skvělé mít je po ruce na rychlé jídlo nebo je vzít s sebou na pohoštění.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Pečení: 35 minut
  • Celkem: 55 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 6 lžic másla
  • 1 velká cibule nakrájená nadrobno
  • 1/4 šálku nakrájené zelené papriky
  • 1/2 šálku hladké mouky
  • 3 šálky kuřecího vývaru
  • 1 plechovka nakrájených rajčat a zelených chilli papriček, nerozpuštěná
  • 1 lžička mletého kmínu
  • 1 lžička chilli
  • 1/2 lžičky česnekového prášku
  • 1/2 lžičky soli
  • 2 lžíce nakrájené papričky jalapeňo – volitelně
  • 1 plechovka chilli s fazolemi
  • 1 balení smetanového sýra nakrájeného na kostičky
  • 8 šálků vařeného kuřecího masa nakrájeného na kostičky
  • 24 moučných tortill, ohřátých
  • 6 šálků rozdrobeného sýra Colby-Monterey Jack
  • Salsa – volitelně

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. V holandské troubě rozehřejte máslo na středně vysoké teplotě.
  3. Přidejte cibuli a papriku. Vařte a míchejte, dokud nezměknou.
  4. Vmíchejte mouku, dokud se nespojí.
  5. Postupně vmíchejte vývar. Přiveďte k varu a vařte a míchejte 2 minuty.
  6. Poté snižte teplotu a vmíchejte rajčata, koření a případně jalapeňo.
  7. Vařte 5 minut.
  8. Přidejte chilli a smetanový sýr.
  9. Míchejte, dokud se smetanový sýr nerozpustí. Následně vmíchejte kuřecí maso.
  10. Lžíci asi 1/2 pohár náplň přes střed každé tortilly.
  11. Posypeme každý s 1/4 šálku Colby-Monterey Jack sýra.
  12. Přeložte spodní část a boky přes náplň a srolujte.
  13. Vložte do dvou vymaštěných zapékacích misek o rozměrech 13×9 palců.
  14. Pečte přikryté 35-40 minut nebo dokud se neprohřeje. V případě potřeby podávejte se salsou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang