Využijte zbytky kuřecího masa v těchto jednoduchých opečených kuřecích buritto naplněných kořeněnou rýží a fazolemi v mexickém stylu.
Ingredience
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 červená nebo bílá cibule nebo 4 jarní cibulky nakrájené nadrobno
- 400 g míchané zeleniny podle vlastního výběru (např. mrkev, červenou papriku a kukuřici).
- 200 g zbytků kuřecího masa nakrájeného na malé kousky
- 2 x 250 g balení hotové rýže s limetkou a koriandrem
- 400 g plechovky červených fazolí v chilli omáčce
- 6 velkých wrapů
- 1 nakrájené avokádo
- 100 g strouhaného čedaru
- 1 rozšlehané vejce
- zakysaná smetana k podávání (nepovinné)
Recept je na 4 porce.
Postup
- Na velké pánvi rozehřejte olej. Přidejte cibuli a vařte ji 5 minut, dokud nezměkne.
- Pak přidejte vybranou zeleninu a vařte dalších 5-10 minut nebo dokud nezměkne.
- Přidejte zbytky masa, rýži a fazole spolu s omáčkou z plechovky. Vše promíchejte a vařte 5 minut, dokud není omáčka horká.
- Rozehřejte další pánev nebo pánvičku, dokud není horká, a rozehřejte troubu na 140 °C s ventilátorem.
- Nyní sestavte burritos. Na rozpálené pánvi 10 sekund zahřívejte wrap (pánev udržujte horkou, budete ji muset použít znovu).
- Do středu wrapu dejte zhruba šestinu rýžové směsi. Navrch dejte trochu avokáda a sýra a okraje potřete rozšlehaným vejcem. Konce přeložte přes náplň a pak přehněte boky jako obálku.
- Trochu zploštíme na balíček a položíme jej švem dolů na rozpálenou pánev. Pečte 2 minuty, dokud se spodní strana nezavře a neopeče dozlatova, obraťte a pečte ještě několik minut.
- Zatímco budete pokračovat v sestavování a přípravě zbývajících burrito, udržujte je v troubě teplé.
- Podávejte se zakysanou smetanou, pokud máte rádi.