Toto jemně kořeněné kari podávejte s rýžovými nudlemi, rýží basmati nebo chlebem chappati.
Příprava
- Příprava: 35 minut
- Celkem: 35 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 lžíce slunečnicového oleje
- 2 lžičky jemné kari pasty
- 2 velká kuřecí prsa bez kůže a kostí, nakrájená na kousky velikosti sousta
- 2 středně velké sladké brambory, oloupané a nakrájené na kousky velikosti sousta
- 4 lžíce červené dělené čočky
- 300 ml kuřecího vývaru
- 400 ml plechovka kokosového mléka
- 175 g mraženého hrášku
Postup
- Na hluboké pánvi nebo ve woku rozehřejte olej, vmíchejte kari pastu a 1 minutu smažte.
- Přidejte kuřecí maso, sladké brambory a čočku a promíchejte, aby se v pastě obalily, poté přilijte vývar a kokosové mléko.
- Přiveďte k varu a 15 minut povařte.
- Přisypte hrášek, znovu přiveďte k varu a vařte dalších 4-5 minut.
- Před podáváním dochuťte.