Připravte si toto snadné pikantní kuře na soli a pepři doma namísto objednávání jídla s sebou. Vaří se s asijskou zeleninou na medu a sóji s příchutí čínského pěti koření.
Ingredience
- 500 g kuřecích stehen bez kůže a kostí
- 1 lžička vločkové mořské soli
- 1 lžička sečuánského pepře (případně normální pepř)
- 1 lžíce kukuřičné mouky
- 1 lžička čínského koření v prášku
- 1 lžička sezamových semínek
- 1 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce medu
- 250 g asijské zeleniny, například pak choi
- hrst nasekaného koriandru, nakrájené jarní cibulky a vařené rýže (k podávání)
Recept je na 2-3 porce.
Postup
- Kuřecí stehna nakrájejte na proužky.
- V hmoždíři rozdrťte sůl se zrnky pepře, smíchejte s kukuřičnou moukou a pěti kořeními a přendejte do sendvičového sáčku.
- Kuřecí maso vyklopte do sáčku a dobře protřepejte, aby se obalilo ve směsi mouky.
- Sezamová semínka vhoďte na pánev a na středním ohni je asi minutu lehce opékejte, poté přidejte olivový olej.
- Přidejte kuře a 7-8 minut je opékejte dozlatova.
- Smíchejte sójovou směs a med a spolu s asijskou zeleninou je vyklopte na pánev, kde je ještě 2-3 minuty vařte, dokud se vše dobře nepropeče a zelenina se nerozvaří.
- Podávejte posypané koriandrem a nakrájenou jarní cibulkou spolu s vařenou rýží.