Hledáte jednoduché hlavní jídlo na dnešní večer? Tato kuřecí stehna na medové hořčici se rychle připraví a upečou dozlatova a do křupava.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 45 minut
- Celkem: 55 minut
- Počet porcí: 4 až 6
Ingredience
- 1 kg kuřecích stehen bez kůže a kostí, zbavených přebytečného tuku a kůže
- sůl
- 1/4 až 1/3 šálku hladké dijonské hořčice
- 1/4 až 1/3 šálku medu
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 2 větvičky rozmarýnu (nebo drcený sušený rozmarýn)
- čerstvě mletý černý pepř
Postup
- Předehřejte troubu na 170 °C a umístěte rošt doprostřed.
- Kuřecí stehna z obou stran posolte a položte je kůží nahoru do mělké zapékací misky.
- Ve středně velké misce vyšlehejte hořčici, med a olivový olej.
- Přidejte špetku soli a ochutnejte.
- Přidávejte další sůl a hořčici, dokud nedosáhnete požadované chuti.
- Kuře přelijte lžící medové hořčičné omáčky.
- Mezi kousky kuřete vložte snítky rozmarýnu.
- Pečte 45 minut nebo dokud stehna na teploměru na maso neukážou hodnotu 80 °C.
- Vyjměte pekáč z trouby a lžící odstraňte přebytečný kuřecí tuk, který se během pečení vyškvařil.
- Před podáváním kuře posypte čerstvě mletým černým pepřem.