Ingredience
- 400 g kuřecího masa
- 3 lžíce sádla
- 1 vejce
- 1 lžička škrobu
- sůl
- 100 g konzervovaného chřestu
- 1 lžíce bílého vína
- 1 lžička zázvorového oleje
- půl šálku vývaru
- trochu Glutasolu nebo Glutavitu
- petrželová nať
Postup
Kuřecí maso po vykostění nakrájíme na kostičky a smícháme s vejcem, škrobem a solí. Připravíme si uvařený nebo konzervovaný chřest nakrájený na malé dílky. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme maso kuřete a osmahneme za stálého míchání.
Dochutíme vínem, Glutasolem, lžičkou zázvorového oleje a soli. Nakonec přidáme půl šálku vývaru a chřest a za opatrného míchání zahustíme trochou máčeného škrobu. Hotový pokrm přizdobíme petrželovou natí.