Kuře s chřestem a zázvorem – recept

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMasoSlané recepty

Ingredience

  • 400 g kuřecího masa
  • 3 lžíce sádla
  • 1 vejce
  • 1 lžička škrobu
  • sůl
  • 100 g konzervovaného chřestu
  • 1 lžíce bílého vína
  • 1 lžička zázvorového oleje
  • půl šálku vývaru
  • trochu Glutasolu nebo Glutavitu
  • petrželová nať

Postup

Kuřecí maso po vykostění nakrájíme na kostičky a smícháme s vejcem, škrobem a solí. Připravíme si uvařený nebo konzervovaný chřest nakrájený na malé dílky. Na pánvi rozpálíme sádlo, vložíme maso kuřete a osmahneme za stálého míchání.

Dochutíme vínem, Glutasolem, lžičkou zázvorového oleje a soli. Nakonec přidáme půl šálku vývaru a chřest a za opatrného míchání zahustíme trochou máčeného škrobu. Hotový pokrm přizdobíme petrželovou natí.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang