Recept na nejlepší kuře s ananasem

Hlavní jídlaKuřecí masoMasoSlané recepty
Ananas

Rychle uvařená kuřecí prsa získají úžasnou sladkou chuť díky ananasu, medu a teriyaki omáčce.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Celkem: 20 minut
  • Počet porcí: 4

Ingredience

  • 4 půlky kuřecích prsou bez kůže
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 1 lžíce řepkového oleje
  • 2 plechovky neslazených kousků ananasu
  • 1 lžička kukuřičného škrobu
  • 1 lžíce medu
  • 1 lžíce teriyaki omáčky se sníženým obsahem sodíku nebo sójové omáčky se sníženým obsahem sodíku
  • 1/8 lžičky pepře
  • horká vařená rýže

Postup

  1. Kuře zploštěte na tloušťku 0,5 cm.
  2. Do velké mělké mísy nasypte mouku, přidejte kuře a otočte, aby se obalilo.
  3. Na velké pánvi opečte kuře na oleji na středním ohni, dokud z něj nevytéká šťáva, 3-5 minut z každé strany.
  4. Vyjměte je a udržujte v teple.
  5. Ananas nechte okapat a ponechte si 1/4 šálku šťávy (zbylou šťávu zlikvidujte nebo ji uschovejte na jiné použití).
  6. V malé misce smíchejte kukuřičný škrob a vyhrazenou šťávu dohladka. Postupně přidávejte do pánve.
  7. Vmíchejte med, teriyaki omáčku a pepř. Přiveďte k varu.
  8. Vařte a míchejte, dokud nezhoustne, asi 30 sekund.
  9. Přidejte ananas a kuře. Prohřejte.
  10. Podávejte s rýží.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang