Rychle uvařená kuřecí prsa získají úžasnou sladkou chuť díky ananasu, medu a teriyaki omáčce.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Celkem: 20 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 půlky kuřecích prsou bez kůže
- 1 lžíce hladké mouky
- 1 lžíce řepkového oleje
- 2 plechovky neslazených kousků ananasu
- 1 lžička kukuřičného škrobu
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce teriyaki omáčky se sníženým obsahem sodíku nebo sójové omáčky se sníženým obsahem sodíku
- 1/8 lžičky pepře
- horká vařená rýže
Postup
- Kuře zploštěte na tloušťku 0,5 cm.
- Do velké mělké mísy nasypte mouku, přidejte kuře a otočte, aby se obalilo.
- Na velké pánvi opečte kuře na oleji na středním ohni, dokud z něj nevytéká šťáva, 3-5 minut z každé strany.
- Vyjměte je a udržujte v teple.
- Ananas nechte okapat a ponechte si 1/4 šálku šťávy (zbylou šťávu zlikvidujte nebo ji uschovejte na jiné použití).
- V malé misce smíchejte kukuřičný škrob a vyhrazenou šťávu dohladka. Postupně přidávejte do pánve.
- Vmíchejte med, teriyaki omáčku a pepř. Přiveďte k varu.
- Vařte a míchejte, dokud nezhoustne, asi 30 sekund.
- Přidejte ananas a kuře. Prohřejte.
- Podávejte s rýží.