Recept na kuře pečené v parmezánové krustě

Drůbeží masoHlavní jídlaKuřecí masoMasoSýry

Toto pečené kuře na parmazánu je vhodné pro děti a snadno se připravuje. Zbytky chutnají skvěle v salátu.

Ingredience

  • ¾ šálku másla
  • 2 stroužky česneku, mleté
  • 1 šálek suché strouhanky
  • ⅓ šálku strouhaného parmezánu
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
  • 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
  • 2 lžíce nasekaného čerstvého oregana
  • ¼ lžičky pepře
  • ½ lžičky soli
  • 6 kuřecích prsíček bez kůže a kostí (115 g)

Recept je na 6 porcí.

Postup

  1. Předehřejte troubu na 175 °C.
  2. Máslo a česnek rozehřejte v hrnci na mírném ohni, dokud máslo nezačne bublat.
  3. Sundejte z ohně a nechte mírně vychladnout.
  4. V míse smíchejte strouhanku, parmazán, tymián, bazalku, oregano, pepř a sůl.
  5. Kuřecí prsa ponořte do rozpuštěné máslové směsi a poté je vtlačte do ochucené strouhanky.
  6. Urovnejte obalená kuřecí prsa do zapékací misky o rozměrech 23 x 33 cm.
  7. Pečte v předehřáté troubě, dokud není kuře na povrchu zlatohnědé a uprostřed již není růžové, asi 45 až 50 minut.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang