Toto pečené kuře na parmazánu je vhodné pro děti a snadno se připravuje. Zbytky chutnají skvěle v salátu.
Ingredience
- ¾ šálku másla
- 2 stroužky česneku, mleté
- 1 šálek suché strouhanky
- ⅓ šálku strouhaného parmezánu
- 2 lžíce nasekaného čerstvého tymiánu
- 2 lžíce nasekané čerstvé bazalky
- 2 lžíce nasekaného čerstvého oregana
- ¼ lžičky pepře
- ½ lžičky soli
- 6 kuřecích prsíček bez kůže a kostí (115 g)
Recept je na 6 porcí.
Postup
- Předehřejte troubu na 175 °C.
- Máslo a česnek rozehřejte v hrnci na mírném ohni, dokud máslo nezačne bublat.
- Sundejte z ohně a nechte mírně vychladnout.
- V míse smíchejte strouhanku, parmazán, tymián, bazalku, oregano, pepř a sůl.
- Kuřecí prsa ponořte do rozpuštěné máslové směsi a poté je vtlačte do ochucené strouhanky.
- Urovnejte obalená kuřecí prsa do zapékací misky o rozměrech 23 x 33 cm.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud není kuře na povrchu zlatohnědé a uprostřed již není růžové, asi 45 až 50 minut.