Kuře obalené ve slanině. Hodí se ke kukuřici, k jiné zelenině nebo chlebu.
Příprava
- Příprava: 15 minut
- Vaření: 25 minut
- Celkem: 40 minut
- Počet porcí: 4
Ingredience
- ¼ šálku hnědého cukru
- 2 lžičky uzené papriky
- ½ lžičky česnekového prášku
- ½ lžičky černého pepře
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky cibulového prášku
- 4 kuřecí prsa bez kůže a kostí
- 1 balení slaniny
- 1 lžíce nasekané čerstvé petrželky
Postup
- Předehřejte troubu na 190 °C.
- V malé misce smíchejte hnědý cukr, papriku, česnekový prášek, pepř, sůl a cibulový prášek.
- Kuřecí prsa potřete 1/2 směsi koření.
- Každé prso obalte 2 až 4 plátky slaniny, podle velikosti.
- Vložte do zapékací misky a posypte zbývající směsí koření.
- Pečte v předehřáté troubě, dokud není slanina křupavá a kuře už není uprostřed růžové a šťáva je čirá, 25 až 30 minut.
- Teploměr zapíchnutý do středu by měl ukazovat nejméně 74 °C.
- Podávejte posypané petrželkou.