Ingredience
- 800 g vykostěného kuřecího masa
- 250 g očištěných žampiónů
- 2 cibule
- sůl, pepř
- 3 lžíce oleje
- 1 lžíce pokrájených koleček pórku
- hrst oloupaných mandlí
- lžička citrónové šťávy
- 3 lžíce vývaru
Postup
Kuřecí maso pokrájíme na proužky, žampióny na čtvrtky, cibuli nadrobno rozsekáme a zpěníme na tuku. Pak k nim přidáme osmahnout maso, pokrájené mandle, osolíme a ochutíme, podlijeme vývarem a dusíme pod pokličkou do poloměkka. Pak přidáme žampióny a kolečka pórku a dusíme doměkka. Podáváme s rýží.
Zbylé žampiony lze využít pro přípravu žampionové omáčky k masu. Vyžaduje jen pár základních ingrediencí, protože žampionová omáčka je jednoduchá na přípravu. Skvělá chuť je příjemným bonusem.