Tento recept na dušené kuře cacciatore, nebo-li „po myslivecku“, se připravuje s cibulí, bylinkami, rajčaty a vínem. Podávat ho můžete např. s opečenými brambory či polentovými hranolky.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Doba vaření: 90 minut
- Počet porcí: 4
- Obtížnost: Snadné
Ingredience
- 56 g hladké mouky
- 2 1/2 lžičky soli
- 1 a 1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
- 1 kuře nakrájené na kousky
- 1 středně velká žlutá cibule nakrájená nahrubo
- 1 mrkev nakrájená na kostičky
- 1 žebro celeru nakrájené na kostičky
- 4 jemně nasekané stroužky česneku
- 3 snítky čerstvého tymiánu
- 1 bobkový list
- 1 plechovka švestkových rajčat
- 75 ml suchého červeného vína
- 56 g čerstvě nasekané plocholisté petrželky
Postup
- V mělké míse smícháme mouku, 1 lžičku soli, 1/2 lžičky pepře. Kuře opláchneme a osušíme papírovými utěrkami. Po částech kuře lehce obalíme v moučné směsi a přebytečnou směs oklepeme.
- Ve velké pánvi na středním ohni rozehřejeme oheň. Přidáme na pánev část kuřete a opékáme ho 4-5 minut z každé strany, dokud nezhnědne. Přendáme na talíř a opakujeme se zbývajícím kuřetem.
- Do pánve přidáme cibuli a restujeme ji 2 minuty. Přidáme mrkev, celer, česnek, tymián a bobkový list. Vaříme 10 minut.
- Rajčata rozdrtíme a vmícháme je do zeleniny. Přidáme víno a zbylou sůl a pepř a přivedeme k varu. Přidáme kuře, snížíme teplotu a přiklopíme.
- Dusíme 45 minut, občas kousky kuřete otočíme. Vyjmeme bobkový list a vyhodíme ho. Vmícháme petrželku a podáváme na jednotlivých talířích.