Recept na nejlepší kuře na smetaně

Hlavní jídlaKuřecí masoMasoOmáčkySmetanová omáčka
Kuře

Tento recept na kuře na smetaně obsahuje vařené kuřecí maso a dusí se se smetanou, kuřecím vývarem, mandlemi a hráškem v lehce ochucené směsi.

Příprava

  • Příprava: 10 minut
  • Vaření: 20 minut
  • Celkem: 30 minut
  • Počet porcí: 8

Ingredience

  • ⅓ šálku másla
  • ⅓ hrnku hladké mouky
  • 2 šálky kuřecího vývaru
  • 2 šálky husté smetany
  • ¼ lžičky česnekového prášku
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky mletého černého pepře
  • 3 šálky vařených, nakrájených kuřecích prsních řízků
  • 2 šálky mraženého zeleného hrášku, rozmrazeného a okapaného
  • 1 šálek opražených plátkovaných mandlí

Postup

  1. Máslo rozpusťte ve velkém hrnci na mírném ohni.
  2. Vmíchejte mouku, přidejte vývar, smetanu, česnekový prášek, sůl a pepř.
  3. Promíchejte a vařte do zhoustnutí.
  4. Vmíchejte kuřecí maso, hrášek a mandle.
  5. Prohřejte a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang