Recept na kuře na rožni

GrilováníKuřecí masoMasoSlané recepty
kure-na-rozni-2

Podle tohoto receptu na kuře na rožni získáte velmi křupavou kůži a šťavnaté maso. Pečení na rožni trvá přibližně polovinu času potřebného k upečení celého kuřete.

Ingredience

  • 2 celá kuřata bez křídel
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička sušeného estragonu
  • 1 lžička papriky
  • ¼ lžičky černého pepře
  • 4 lžičky olivového oleje
  • 2 citrony nakrájené na tenké plátky a zbavené semínek

Postup

  1. Předehřejte troubu na 230 °C. Velký plech s okrajem vyložte alobalem.
  2. Kuře položte prsní stranou dolů na pracovní plochu. Začněte na konci ocasu a kuchyňskými nůžkami nařízněte podél obou stran páteře. Odstraňte páteř. Uchopte kuře z obou stran a otevřete ho jako knihu. Otočte kuře prsní stranou nahoru.
  3. Zatlačte rukama na každou stranu prsou, dokud neuslyšíte prasknutí. Kuře zploštěte a přeneste na jeden kratší konec připraveného plechu. Postup opakujte s druhým kuřetem.
  4. V malé misce smíchejte sůl, estragon, papriku a pepř. Vmíchejte olej. Prsty zajeďte pod kůži kuřete a vetřete estragonovou pastu pod kůži. Pod kůži zasuňte plátky citronu v jedné vrstvě.
  5. Pečte, dokud není kůže křupavá a teploměr zapíchnutý do nejsilnější části prsou neukazuje 74 °C, přibližně 35 minut. Před rozkrojením každého kuřete na 8 kusů nechte 5 minut stát.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang