V tomto lahodném pokrmu se nápaditým způsobem snoubí kořeněná chuť pečeného BBQ kuřete s nasládlou chutí pomerančů.
Příprava
- Příprava: 20 minut
- Vaření: 35 minut
- Celkem: 55 minut
Ingredience na marinádu
- 1/2 šálku čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- 1/4 šálku olivového oleje
- 1/4 šálku pálivé omáčky
- 1/4 šálku dijonské hořčice
- 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
- 1 kuře nakrájené na 10 kusů, osušené papírovými utěrkami
Recept na glazuru
- 4 polévkové lžíce másla
- 1/4 šálku medu
- 1/4 šálku čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
- 1/4 šálku BBQ omáčky
- 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
- 2 lžíce dijonské hořčice
- 1/4 lžičky nového koření
Postup
- Ve velké míse smíchejte pomerančovou šťávu, olivový olej, pálivou omáčku, hořčici a pomerančovou kůru. Přidejte kuře a promíchejte. Přikryjte fólií a nechte marinovat v chladničce nejméně 1 hodinu, maximálně přes noc.
- Připravte gril na střední přímý žár. Před grilováním nechte kuře dosáhnout pokojové teploty.
- Okapejte kuře od marinády a osušte ho. Grilujte z každé strany po dobu 5 minut, poté změňte teplotu na středně nízkou a přikryjte gril víkem. Pokračujte v grilování kuřete, dokud není propečené, tedy ještě asi 25 minut.
- Zatímco se kuře griluje, rozpusťte v malém kastrůlku na grilu máslo. Vmíchejte med, pomerančovou šťávu, BBQ omáčku, kůru, hořčici a nové koření. Část glazury si nechte v malé misce na podávání.
- Potřete kousky kuřete glazurou, pak je otočte glazurou dolů a 2 minuty opékejte. Druhou stranu kuřete potřete glazurou a znovu otočte. Pokračujte v grilování další 3 minuty. Kuře vyjměte z grilu na talíř a podávejte s připravenou glazurou.