Nejlepší BBQ kuře na pomerančích – recept

Drůbeží masoGrilováníHlavní jídlaKuřecí masoMarinádyMasoOmáčky
bbq-kure-na-pomerancich-recept

V tomto lahodném pokrmu se nápaditým způsobem snoubí kořeněná chuť pečeného BBQ kuřete s nasládlou chutí pomerančů.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 35 minut
  • Celkem: 55 minut

Ingredience na marinádu

  • 1/2 šálku čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 1/4 šálku olivového oleje
  • 1/4 šálku pálivé omáčky
  • 1/4 šálku dijonské hořčice
  • 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
  • 1 kuře nakrájené na 10 kusů, osušené papírovými utěrkami

Recept na glazuru

  • 4 polévkové lžíce másla
  • 1/4 šálku medu
  • 1/4 šálku čerstvě vymačkané pomerančové šťávy
  • 1/4 šálku BBQ omáčky
  • 1 lžíce nastrouhané pomerančové kůry
  • 2 lžíce dijonské hořčice
  • 1/4 lžičky nového koření

Postup

  1. Ve velké míse smíchejte pomerančovou šťávu, olivový olej, pálivou omáčku, hořčici a pomerančovou kůru. Přidejte kuře a promíchejte. Přikryjte fólií a nechte marinovat v chladničce nejméně 1 hodinu, maximálně přes noc.
  2. Připravte gril na střední přímý žár. Před grilováním nechte kuře dosáhnout pokojové teploty.
  3. Okapejte kuře od marinády a osušte ho. Grilujte z každé strany po dobu 5 minut, poté změňte teplotu na středně nízkou a přikryjte gril víkem. Pokračujte v grilování kuřete, dokud není propečené, tedy ještě asi 25 minut.
  4. Zatímco se kuře griluje, rozpusťte v malém kastrůlku na grilu máslo. Vmíchejte med, pomerančovou šťávu, BBQ omáčku, kůru, hořčici a nové koření. Část glazury si nechte v malé misce na podávání.
  5. Potřete kousky kuřete glazurou, pak je otočte glazurou dolů a 2 minuty opékejte. Druhou stranu kuřete potřete glazurou a znovu otočte. Pokračujte v grilování další 3 minuty. Kuře vyjměte z grilu na talíř a podávejte s připravenou glazurou.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang