Tento recept v chladném zimním dni ocení každý. „Kuře na chilli“ už jen při vyslovení názvu se vám začnou sbíhat sliny. Nejlepší je podávaný s jasmínovou rýží. Jako přílohu však můžete připravit i čerstvý francouzský nebo italský chléb.
Jednodušší recept už nenajdete, zvládnou ho i úplní začátečníci. Prostě smícháte všechny ingredience, přivedete k varu, naberte, dokud je pěkně horká, a podáváte. Prostě trefa do černého.
Ingredience na kuře na chilli
- 1 lžíce olivového oleje
- 3 kuřecí prsa
- 1 velká cibule, nakrájená najemno
- 2 stroužky prolisovaného česneku
- 5 a ¼ šálku kuřecího vývaru
- 420 g plechovky fazolí, propláchnuté a scezené
- 100 g plechovky nakrájené chilli papričky
- 1 lžíce sušeného oregana
- 1 lžička mletého kmínu
- 2 špetky pepře
- ¼ šálku nasekaného čerstvého koriandru
- ½ šálku strouhaného sýra
- sůl podle chuti
Postup
- Na středním plameni rozehřejte olivový olej. Přidejte kuře, cibuli a česnek a smažte na rozpáleném oleji, dokud kuře zcela nezhnědne. 3 až 5 minut z každé strany.
- Kuře přesuňte na prkénko, nakrájejte na centimetrové kousky a vraťte zpátky na pánev.
- Přidejte kuřecí vývar, fazole, chilli papričky, oregano, kmín a pepř. Směs přiveďte k varu a vařte, dokud není kuře hotové, 30 až 45 minut.
- Do 4 mističek rozdělte koriandr, posypte sýrem a přidejte uvařenou směs. Na závěr osolte a můžete podávat.