Ingredience
- 1 kuře
- 150 g slaniny
- 1 větší cibule
- 1 lžička sladké mleté papriky
- 1/2 lžičky zázvoru
- 1/2 celeru
- 5-6 lístečků libečku
- několik snítek petrželové natě
- sůl
Postup
Z německé kuchyně – Slaninu nakrájíme na kostičky a v tlakovém hrnci ji rozpustíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova. Pak přidáme sladkou mletou papriku, zázvor a chvíli opět zasmahneme. V tomto základu promícháme na kostičky nakrájený nebo nastrouhaný celer a na něj rozložíme osolené porce kuřete, na ně libeček a petrželku.
Podlijeme vodou, aby sahala asi do poloviny masa, hrnec uzavřeme a dusíme doměkka. Podáváme s brambory.
Celer je v kuchyni milovaný i nenáviděný, ovšem pokrmy z něj připravené mají co do sebe. Celerový řízek je nápadem na příští oběd.