Ingredience

  • 1 kuře
  • 150 g slaniny
  • 1 větší cibule
  • 1 lžička sladké mleté papriky
  • 1/2 lžičky zázvoru
  • 1/2 celeru
  • 5-6 lístečků libečku
  • několik snítek petrželové natě
  • sůl

Postup

Z německé kuchyně – Slaninu nakrájíme na kostičky a v tlakovém hrnci ji rozpustíme, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a osmahneme do růžova. Pak přidáme sladkou mletou papriku, zázvor a chvíli opět zasmahneme. V tomto základu promícháme na kostičky nakrájený nebo nastrouhaný celer a na něj rozložíme osolené porce kuřete, na ně libeček a petrželku.

Podlijeme vodou, aby sahala asi do poloviny masa, hrnec uzavřeme a dusíme doměkka. Podáváme s brambory.

Celer je v kuchyni milovaný i nenáviděný, ovšem pokrmy z něj připravené mají co do sebe. Celerový řízek je nápadem na příští oběd.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang