Kuře Marsala je italský recept na křehká kuřecí prsa smažená na pánvi ve sladké omáčce z vína Marsala a hub. Je to velmi rychlá a snadná večeře na všední večer a zároveň dostatečně sofistikovaná večeře pro společnost.
Příprava
- Příprava: 10 minut
- Vaření: 20 minut
- Celkem: 30 minut
- Počet porcí: 4 porce
Kuře Marsala je klasický pokrm s bohatou, masitou a bylinkovou chutí. Smažená kuřecí prsa jsou přelitá šťavnatou houbovou omáčkou. Tento lákavý recept promění běžné suroviny ze spíže v úžasné jídlo.
Co je kuře Marsala?
Kuře Marsala je šťavnatý pokrm, který obsahuje tenké plátky smažených kuřecích prsou a žampiony v omáčce z redukovaného vína. Název pochází z italského vína, které pokrmu dodává charakteristickou oříškovou a lehce nasládlou chuť.
Jak připravit kuře Marsala
Začněte obalením kuřete v ochucené moučné směsi. Kuřecí prsa opečte na velké pánvi na středním ohni, dokud lehce nezhnědnou. Přidejte houby, víno a sherry a poté pánev zakryjte a vařte asi 10 minut.
Co podávat ke kuřeti Marsala
Tento recept na kuře se dobře kombinuje s mnoha přílohami. Vyzkoušejte sýrové rizoto nebo toskánské bílé fazole pro plnohodnotné italské jídlo, nebo se rozhodněte pro klasické rohlíky.
Toto dekadentní kuře Marsala bude jistě hitem, ať už ho budete podávat jakkoli.
Ingredience na kuře Marsala
- ¼ hrnku hladké mouky
- ½ lžičky soli
- ¼ lžičky mletého černého pepře
- ½ lžičky sušeného oregana
- 4 střední naklepaná kuřecí prsa bez kůže a kostí
- 4 lžíce másla
- 4 lžíce olivového oleje
- 1 šálek žampionů nakrájených na plátky
- ½ šálku vína Marsala
Postup na kuře Marsala
- V plytké misce smíchejte mouku, sůl, pepř a oregano.
- Kuřecí kousky obalte ve směsi mouky.
- Ve velké pánvi rozpusťte na středním plameni máslo.
- Vložte na pánev kuře a lehce ho opečte.
- Otočte kousky kuřete a přidejte houby.
- Přilijte víno.
- Pánev přikryjte a kuře duste 10 minut.
- Jednou otočte, dokud nezrůžoví a šťáva nevytéká.