Nejedná se o originální recept, trošku jsem jej upravil, aby lépe vyhovoval našim českým podmínkám. Ovšem výsledek chutná podobně čili, jedná se o velmi výborné sladko-kyselé jídlo.

Ingredience

  • kuřecí prsa
  • sůl
  • vejce
  • bramborový škrob
  • wei-su
  • sójová omáčka
  • cibule
  • pórek
  • sterilovaná kapie

Postup

Kuřecí prsa nakrájíme na menší kostičky, osolíme a v misce smícháme s vejcem, bramborovým škrobem, wei-su a trochou sójové omáčky a nejlépe necháme pár hodin odležet. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, pórek na proužky a sterilovanou kapii posekáme na velmi malé kousky (klidně kapii posekejte nožem, čím menší tím lepší).

Do Wok pánve, nebo hluboké normální pánve, nalijeme větší množství oleje a necháme hodně rozehřát. Do velmi horkého oleje pak vkládáme postupně kousky masa a pokud se nám k sobě lepí, vidličkou či vařečkou kousky od sebe oddělujeme. Usmažené maso vyjmeme a olej přelijeme jinam (nechte si ho na další zpracování teď už ho nebudem potřebovat).

Do prázdné a mastné pánve nalijeme kuřecí vývar, přidáme zeleninu, mandle a maso a přivedeme k varu. Nyní přidáme čínský ocet (tak dvě lžičky), sůl, sójovou omáčku, podravku, dvě polévkové lžíce cukru a tak jednu minutu provaříme (nevařte déle, zelenina musí být krásně svěží a křupavá) a pokrm zahustíme ve vodě rozmočeným bramborovým škrobem.

Zahušťování škrobem provádějte opatrně. Postupně přilévejte rozmočený škrob a přitom pokrm pořád míchejte, aby se škrob nesrazil. Zahuštování škrobem chce trochu praxe, ale protože škrob není drahý svým známým doporučuju si to prostě vyzkošet v hrnci s obyčejnou vodou. Nyní pánev odstraňte z ohně a podle potřeby dochuťte cukrem, solí, nebo sójovou omáčkou.

Jako přílohu doporučuji dušenou či vařenou rýži. Pokud recept dobře zvládnete, ohromíte tím své přátele a rodinu, protože se skutečně jedná o jedno z nejchutnějších čínských jídel.

IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang