Kuře Carbonara

Středně těžký recept na kuře Carbonara, který připravíte za necelých 45 minut.

Příprava

  • Příprava: 20 minut
  • Vaření: 22 minut
  • Celkem: 42 minut
  • Počet porcí: 6

Ingredience

  • 2 lžičky olivového oleje
  • 115 g pancetty nakrájené na tenké plátky
  • 2 lžičky mletého česneku
  • 2 šálky smetany ke šlehání
  • 1 šálek čerstvě nastrouhaného parmezánu
  • 8 žloutků
  • šálek nasekaných lístků čerstvé bazalky
  • šálek nasekaných lístků čerstvé italské petrželky
  • sůl
  • 455 g špaget
  • 4 šálky nahrubo rozdrobeného kuřecího masa (z 1 pečeného kuřete)
  • čerstvě mletý černý pepř
  • šálek nasekaných vlašských ořechů, opražených
  • 1 lžíce jemně nastrouhané citronové kůry

Postup

  1. Olej rozehřejte v těžké velké pánvi na středním plameni. Přidejte pancettu a česnek a smažte je, dokud nezhnědnou a nezkřehnou, asi 8 minut.
  2. Poté nechte mírně vychladnout.
  3. Ve velké míse vyšlehejte smetanu, sýr, žloutky, bazalku a petrželku, aby se smíchaly.
  4. Mezitím přiveďte velký hrnec osolené vody k varu na prudkém ohni.
  5. Přidejte špagety a za občasného míchání vařte, dokud nejsou měkké, ale stále pevné na skus, asi 10 minut.
  6. Nechte okapat.
  7. Přidejte kuřecí maso do pánve s pancettou a promíchejte.
  8. Poté přidejte špagety a smetanovou směs a na středně nízkém ohni míchejte, dokud se kuřecí maso neprohřeje a omáčka nepokryje špagety hustou vrstvou, asi 4 minuty (nevařte, jinak by se vám mohla rozkvedlat vejce).
  9. Těstoviny podle chuti dochuťte pepřem a případně solí (pancetta pravděpodobně dodá veškerou potřebnou sůl).
  10. Následně je přendejte do velké široké mísy. Posypte je vlašskými ořechy a citronovou kůrou a podávejte.
IngredienceRecept

© 2024 receptik.cz | Nakódoval Leoš Lang